Спортът е най-ефективният метод за превенция на агресията сред младите, каза Кралев в Москва
Миистърът участва в международна среща на министрите, отговарящи за младежките политики
Публикувана: 12 Oct 2017 | 19:18

Спортът е най-ефективният метод за превенция на агресията сред младежите, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в Москва. Той участва в международна среща на министрите, отговарящи за младежките политики.

"Спортът, според препоръка и на Съвета на ЕС, Европейската комисия и други водещи институции, е основен източник, който може да повлияе позитивно върху развитието на младите хора. Ние го разглеждам като феномен, който трансформира негативната енергия в мотивация, учи на честна игра и мотивира младия човек да запълни свободното си време. Освен всичко това, оказва и позитивно влияние върху цялостното физическо и психическо състояние на човека", каза Кралев, цитиран от пресслужбата на министерството.

По думите му борбата с нарастващата агресия и превенцията на зависимостите сред младите хора между 15-29 години са основен приоритет на ММС. В България младите хора са около 1.3 млн. или 20% от населението на страната.


Министерството посочи, че основният инструмент, с който работи за превенция на агресията и постигане на приоритетите в тази сфера, е новата Национална програма за младежки дейности (по член 10а от Закона за хазарта), която е с бюджет от 1 млн. евро. Нейната цел е "да информира, мотивира и ангажира млади хора на възраст от 15 до 29 г."


Dnevnik.bg

Коментари ( 0 )