IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
09:40 | 16 октомври 2017
Обновен: 10:20 | 17 април 2024

Бенитес отправи критики към Нюкасъл

"Хареса ми реакцията на отбора ни след като изоставахме в резултата", заяви Пелегрино

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бенитес отправи критики към Нюкасъл

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес изрази разочарованието си от равенството 2:2, което неговите играчи регистрираха със Саутхямптън в 8-ия кръг на Премиършип. Според испанския специалист, Джордитата трябва да се научат да се защитават по-добре и да контролират повече топката.Айзък Хейдън даде преднина на Нюкасъл преди почивката след удар с рикошет, но четири минути след началото на второто полувреме Маноло Габиадини изравни за Светците. Алойзе Перес отново изведе Нюкасъл напред, но ново попадение на Габиадини в 75-ата минута, този път от дузпа, фиксира крайното 2:2.

 

"Дадохме им шанс да стигнат до дузпа, която реализираха. Смятам, че играхме добре, но след като сме допуснали два гола, има нещо сгрешено в отбора, каза Бенитес и добави, че другото му притеснение е едва 38 процента владеене на топката."Трябва да работим здраво, да търсим още по-голямо подобрение. Трябва да се защитаваме по-добре, да атакуваме по-добре и да владеем топката по-умело, очерта приоритетите пред отбора си Рафаел Бенитес.

 

Резултатът остави Нюкасъл на 9-о място в класирането, докато след двата гола на Габиадини Саутхямптън е вече на 10-а позиция и се спасиха от трето поредно домакинско поражение."Хареса ми реакцията на отбора ни след като изоставахме в резултата. И може би накрая на мача, най-добрите ни 20 минути. В нито един момент от мача не контролирахме събитията на терена на 100 процента, което знам е трудно да се приеме, но една точка е нещо позитивно за отбора, заяви мениджърът на Саутхямптън Маурисио Пелегрино.

 

gol.bg

 

Четете още: Манчестър Сити примамва японец от Хамбургер

 

Коментари

Новини Варна