IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
20:57 | 16 октомври 2017
Обновен: 10:14 | 17 април 2024

"Септември" закотви "Витоша" на дъното в Първа лига

Единственият гол вкара Мартин Тошев в 63-ата минута

По материала работи: Деян Михайлов
"Септември" закотви "Витоша" на дъното в Първа лига

„Септември" (София) победи "Витоша" (Бистрица) с 1:0 в предпоследния мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски", който противопостави последните два отбора в класирането преди кръга, беше решен с гол на Мартин Тошев в 63-ата минута.

Тошев се появи секунди по-рано като резерва на мястото на Васил Калоянов. Нападателят на "Септември" беше изпуснат от Йордан Върбанов при центриране от десния фланг и с глава прати топката във вратата на Християн Василев.

"Септември" постигна първа домакинска победа и общо втора от началото на сезона. "Витоша" продължава да няма успех в дебютното си участие в елита на българския футбол, като е загубил десет от досегашните си дванадесет срещи.

 

Тимът от Бистрица остава на последното място с две точки и голова разлика 7:32. Съставът, воден от Костадин Ангелов, изостава със седем точки от предпоследния - "Дунав", и с осем точки от "Септември", който се изкачи на 12-ата позиция.


"Опитахме се да не допускаме грешки в защита. За съжаление ни хванаха на преход, отворихме се и ни вкараха гол, който бяхме длъжни да не допускаме. Имат един висок нападател и той трябваше да бъде покрит. Не мисля, че заслужавахме да загубим", каза Ангелов пред "Диема спорт".

"Бяхме се затворили добре. Имахме една чиста ситуация на Стефан Христов, както и няколко мелета, които можехме да завършим с точен удар. За съжаление така и не се получи. Продължаваме да работим и си гоним следващия мач", допълни треньорът на "Витоша".

Двубоят сложи край на серията на "Септември" от четири поредни загуби и пет последователни мача без победа. "Доволен съм от трите точки, защото беше важно да ги вземем за самочувствие на футболистите след серията от загуби. Вложиха се в мача, на полувремето коригирахме някои неща и се получи", каза Митов след двубоя.

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна