IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
21:47 | 17 октомври 2017
Обновен: 10:19 | 17 април 2024

Ивелин Попов е титуляр за Спартак (Москва) в Шампионската лига

Българинът ще играе на любимата си позиция - зад централния нападател

По материала работи: Слав Велев
 Ивелин Попов е титуляр за Спартак (Москва) в Шампионската лига

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов е титуляр за клубния си тим Спартак (Москва) в Шампионската лига. Спартаклии излизат в третия кръг на клубната надпревара на най-добрите на Стария континет срещу Севиля. Мачът е от група Е, а испанците са начело в класирането с 4 точки. Спартак завърши наравно в двата си двубоя до момента.
 

Ивелин Попов е титуляр за Спартак. Българинът влезе за броени секунди при успеха над Ахмат в Грозни преди няколко дни, но днес Масимо Карера му гласува доверие на любимата му позиция зад нападателя. Българинът е предпочетен пред Марио Пашалич. В предни позиции за Спартак ще играе Луис Адриано, а по двете крила ще действат Александър Самедов и Куинси Промес. Капитанът Денис Глушаков и Фернандо са двойката вътрешни халфове.

 

Заради контузии извън състава на руския шампион останаха редица основни футболисти - Артьом Ребров, Роман Зобнин, Зе Луиш и Жано Ананидзе. Лоренсо Мелгарехо се възстанови от травмата си и попадна в групата за двубоя, но е на пейката.


Наставникът на Севиля Едуардо Берицо се е спрял на схемата 4-3-3, като в атака ще се разчита на Пабло Сарабия, Висам Бен Йедер и Нолито.  Тримата халфове ще са Евер Банега, Гуидо Писаро и Михаел Крон-Дели. Изненадата е отсъствието от титулярите на Франко Васкес и Хесус Навас.
 

Проблемите на гостите са в защита, където с контузии са Даниел Карисо и Николас Пареха. При това положение, в центъра на отбраната ще си партнират Клеман Ленгле и Симон Кяер. Аут заради травма е и опитният халф Стеван Нзонзи.
 

Спартак и Севиля никога не са се срещали в евротурнирите, но андалусийци имат доста добър баланс срещу руски отбори. Последното гостуване на Севиля в Русия беше през 2006 година срещу Локомотив (Москва). Тогава тимът победи с 1:0, а в състава беше Хесус Навас. 

 

Спартак се е изправял 13 пъти срещу испански съперници и е загубил половината от тези двубои.

Коментари

Новини Варна