IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:59 | 20 октомври 2017
Обновен: 12:14 | 27 март 2024

Гришо знае да играе, стигна полуфинал в Стокхолм

Записа чист успех над Миша Зверев

По материала работи: Борис Проданов
Гришо знае да играе, стигна полуфинал в Стокхолм

Григор Димитров нямаше затруднения в мача си с Миша Зверев от 1/4-финалите на турнира в Стокхолм и спечели с 6-3, 6-4, за да се класира за полуфиналите на надпреварата.


Българският тенисист бе изключително стабилен във всички компоненти на играта днес и постигна по един пробив в двата сета, за да стигне до чист успех след час и 13 минути игра. Хасковлията загуби общо 8 точки на собствен сервис и не даде нито една възможност за пробив на Зверев в мача. По този начин Гришо се доближи на два успеха от втората си титла в шведската столица, като за място на финала ще спори с италианеца Фабио Фонини, който по-рано днес спечели маратонски сблъсък с Джак Сок, побеждавайки с 6-7(3), 7-6(2), 7-5. Димитров има 3 победи и 2 загуби срещу Фонини до този момент, като последният им двубой е от Мастърса в Рим преди две години, когато италианецът печели в три сета.


С днешния си успех Димитров си осигури и на теория място на Финалите на световния тур в Лондон, макар и това още да не е потвърдено от АТР. Според временното подреждане в надпреварата за Лондон, Григор вече няма как да бъде изместен от едно от първите осем места и ще дебютира в престижния турнир следващия месец. Сигурни за британската столица са още Рафаел Надал, Роджър Федерер, Александър Зверев, Доминик Тийм и Марин Чилич.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна