IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
14:31 | 21 октомври 2017
Обновен: 10:17 | 17 април 2024

"Шалке" с безпроблемен успех над "Майнц" в Бундеслигата

Тимът от Гелзенкирхен вече има 16 точки и излезе на 4-ата позиция

По материала работи: Ставри Таргов
"Шалке" с безпроблемен успех над "Майнц" в Бундеслигата

"Шалке" записа победа с 2:0 над "Майнц" в първия мач от 8-ия кръг на германското футболно първенство. Тимът от Гелзенкирхен вече има 16 точки и излезе на 4-ата позиция, като е с равен точков актив с третия РБ "Лайпциг".

 

"Майнц" пък се намира на 11-ото място в класирането с 10 пункта. В 13-ата минута Гуидо Бургщалер изведе Леон Горецка, който технично прехвърли вратаря за 1:0.

 

"Шалке" доминираше и през втората част. В 61-ата минута Франко ди Санто се измъкна сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. След това в 67-ата минута Бургщалер удари греда. В 74-ата минута "Шалке" стигна до втори гол. След центриране от корнер Налдо стреля с глава, вратарят Рене Адлер спаси, но Бургщалер от непосрествена близост прати топката в мрежата.

 

До края на срещата и двата тима пропиляха по една добра възможност за гол. Първо Коноплянка не бе точен за "Шалке", а към края на мача и Муто от гостите се размина с възможността да отбележи почетен гол.

БНР

Коментари

Новини Варна