IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
20:26 | 17 ноември 2017
Обновен: 10:06 | 17 април 2024

Черно море записа четвърта победа във волейболната Суперлига

"Моряците" надделяха като домакини на Добруджа с 3:1 гейма

По материала работи: Слав Велев
 Черно море записа четвърта победа във волейболната Суперлига

Черно море записа четвърти успех във волейболната Суперлига, като победи в регионалното дерби „Добруджа“ с 3:1 гейма. Това бе първи успех за „моряците“ над тима от Добрич в официален мач от 5 години насам.
 

Волейболистите на двата тима започнаха двубоя много съсредоточено и не допускаха никой да реализира повече от две поредни точки. Първата серия дойде веднага след техническото прекъсване при 10:8, но след няколко разигравания равенството бе възстановено за 12:12. „Моряците“ допускаха в тези моменти повече грешки, но играта им на блок подържаше равенството да 16:16. Гостите имаха шанс да решат гейма рано, но контраатаката им бе спряна отново от единичен блок (21:22). Все пак възпитаниците на Петър Пенев първи стигнаха до геймбол и след неубедителното посрещане на „Черно море“ успяха да затворят частта с 25:22.
 

Коренно различно изглеждаха „моряците“ във втория гейм. Грешките в защита които допускаха намаляха до минимум и логично варненци успяха да натрупат сериозен аванс, който поддържаха до края на гейма, който приключи при резултат 25:19.
 

В третата част възпитаниците на Виктор Карагьозов продължиха да доминират във всеки един компонет от играта и успяха да върнат почти всяка топка в противниковото поле до 6:1. Волейболистите на „Добруджа“ сякаш бяха изпаднали в нокдаун и не можеха да намерят път, за да преодолеят противниковата защита. В края на гейма Стефан Иванов допълнително продължи агонията на гостите с три поредни аса за 25:12.
 

Опитите на Добруджа да се върнат в мача в четвъртия гейм бяха прекъснати отново от сервиса на Иванов. След първото техническо прекъсване той направи нов ас за 9:6, а Черно море взе аванс от 4 точки.  Гостите не се отказаха и все пак успяха да намалят пасива си, а и да изравнят при 14:14 след като изненадващо Карагьозов получи червен картон от главният рефер Любомир Сираков. Това не се оказа фатално за варненци, които бързо си върнаха преднината и затвориха частта с 25:22, а с това спечелиха и двубоя с 3:1 гейма. 


Александър Гълъбов
 


 

Коментари

Новини Варна