IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:38 | 17 ноември 2017
Обновен: 10:06 | 17 април 2024

Сякаш беше вчера, когато Господ стана българин

Днес се навършват цели 24 години от знаменитата победа с 2:1 над Франция

По материала работи: Пламен Янков
Сякаш беше вчера, когато Господ стана българин

Не е за вярване, но днес се навършват цели 24 години от деня, в който Господ стана българин насред "Парк де Пренс" в Париж, отбелязва sportal.bg. Не е за вярване за тези, които са били все пак в съзнателна възраст и помнят в най-големи подробности този величествен момент от историята на българския футбол.

 

 

Година преди четвъртвековния юбилей от знаменитата победа с 2:1 над Франция, е време не да правим станалата традиционна в последните нерадостни години за футбола ни поредна тъжна равносметка, а просто да стоплим сърцата си със спомена за нещо, което искрено всеки мечтае да се повтори. 

 

 

По темата "Парк де Пренс" и последвалото лудо американско лято е казано и изписано почти всичко, но емоцията остава жива дори от дистанцията на времето. Няма българин, който да не трепне, докато гледа за N-ти път снаряда на Емил Костадинов, чуе отново превърналия се в крилата фраза изблик на коментатора "Господ е българин" и види френската мъка и българската радост и гордост. 

 

 

 

Едно е сигурно - тези кадри ще носят емоция на съпреживелите ги до края на дните им, а на тези, които не са били още родени тогава, можем само да пожелаем да изпитат поне същите, ако не и по-силни чувства.

Коментари

Новини Варна