IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:51 | 21 ноември 2017
Обновен: 04:20 | 25 април 2024

България със злато на престижния карате турнир във Венеция

Ивана Каменова грабна титлата без да остави съмнение в своето превъзходство

По материала работи: Деян Михайлов
България със злато на престижния карате турнир във Венеция

Златен медал спечелиха българските състезатели по олимпийско карате на грандиозния международен турнир във Венеция. В кат. 54 кг кумите Ивана Каменова грабна титлата без да остави съмнение в своето превъзходство. 


Световната вицешампионка записа 5 победи за да стане безапелационната победителка. Ето как се представиха и останалите от КК Никон: в дисциплината ката кат. 47 кг Василия Романова победи в първите 3 кръга и отстъпи в четвъртия пред представителката на Япония с 1:4, а в дисциплината кумите Моника Илиева остана на косъм от медалите – тя изигра 5 мача, като загуби на полуфинал, а след това и в двубоя за бронза от каратистки на Австрия.


В 26-ото издание на турнира Venice Cup участваха повече от 1700 състезатели от над 20 държави в дисциплините Ката и Кумите. От следващата година тази надпревара, заедно със състезанията в София и в Канкун (Мексико) ще оформят Световната младежка лига по олимпийско карате, от която младите ни каратеки ще събират точки за ранглистата на WKF (Световна карате федерация).

 

Коментари

Новини Варна