IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
14:19 | 9 декември 2017
Обновен: 09:58 | 17 април 2024

Кристиано: Аз съм най-добрият в историята!

"Няма да крия, че в един момент Меси ме беше демотивирал", призна Роналдо

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кристиано: Аз съм най-добрият в историята!

Новият-стар носител на Златната топка Кристиано Роналдо споделя мнението на треньора си в Реал Мадрид, че е най-добрият футболист в историята."Аз съм най-добрият футболист в историята, в добрите и в лошите моменти. Уважавам мнението на всеки, но не съм виждал по-добър от мен. Винаги съм мислил по този начин. Няма футболист, който може да прави нещата, които върша аз", заяви не без самочувствие Кристиано пред France Football.

 

"Няма по-завършен играч от мен. Играя добре с двата крака, бърз съм, мощен, добър с глава, вкарвам голове и правя асистенции. Има хора, които предпочитат Неймар и Меси. Но аз ви казвам - няма по-завършен от мен.""Никой не е спечелил толкова много индивидуални награди, колкото мен. Не говоря само за Златната топка. Това говори нещо, не смятате ли? Това не е само резултат от работата във фитнеса, както твърдят някои хора. Легенди като Флойд Мейуедър и ЛеБрон Джейвс не са достигнали до това ниво заради късмета. Има много фактори за успеха. За да си на върха и да останеш там, трябва да имаш по-голям талант от другите."

 

"Спечелих Златната топка преди Меси, после той ме изпревари и я спечели четири поредни години. Няма да крия, че бях тъжен и бесен. Отивах на церемониите и никога не печелех наградата след това. В един момент дори бях демотивиран. Нямах желание да ходя там. Не ме интересуваше да отида там за снимките.""После, малко по малко, благодарение на хората до мен, аз си казах, че в живота има начало и край. А във футбола е важен финалът, не началото. Бях търпелив и спечелих още четири пъти Златната топка. Знаех, че ако спечеля Шампионската лига, ще съм по-близо до Златната топка. Спечелихме турнира и отново станах голмайстор. Вкарах и два пъти на финала, това беше ключът към успеха."

 

"не зная дали ще успея да спечеля наградата за шести път. Има толкова много турнири, които трябва да се изиграят с Реал и после идва световното в Русия. Световното ще бъде решаващо. Представете си пак да спечеля ШЛ с реал, да стана голмайстор, но да не направя силно световно. Или обратното. Да спечелиш лигата няма да е достатъчно, залозите вече са по-големи", добави португалецът.

 

gol.bg

Четете още: Куртоа смята да се върне в Испания, но след няколко години

Коментари

Новини Варна