IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
18:38 | 21 декември 2017
Обновен: 04:57 | 25 април 2024

Олимпийска шампионка твърди, че е била принудена да си мълчи за сексуален тормоз

Марони се е съгласила да получи 1.25 милиона долара за лечение на психологично разтройство

По материала работи: Деян Михайлов
Олимпийска шампионка твърди, че е била принудена да си мълчи за сексуален тормоз

Олимпийската шампионка с гимнастическия отбор на САЩ от Лондон 2012 Макайла Марони твърди, че е била принудена да подпише споразумение за мълчание, с което да прикрие сексуалните посегателства на лекаря на националния тим Лари Насар, съобщава "Ройтерс".

Според информацията документът между бившата състезателка и Американската гимнастическа федерация (USAG) е бил подписан през декември 2016 г. Марони се е съгласила да получи 1.25 милиона долара за лечение на психологично разтройство, причинено от сексуалния тормоз от Насар.

От USAG са категорични, че щабът на Марони е поискал да бъде подписано тайното споразумение. В момента бившата състезателка е завела дело срещу местната гимнастическа федерация.

През октомври Марони обяви, че е била обект на сексуален тормоз от бившия доктор. Тогава 21-годишната американка твърдеше, че проблемите са започнали, когато е била на 13 години, и са приключили едва след отказването ѝ от спорта преди година.

"Най-плашещата вечер в живота ми стана, когато бях на 15. Пътувах цял ден и цяла нощ с отбор за Токио. Той (Насар) ми даде приспивателно за полета и последното нещо, което знам, е, че бях сама с него в хотелската му стая, получавайки "терапия". Имах чувството, че ще умра онази нощ", написа тогава Марони в "Туитър".

В края на ноември трикратната олимпийска шампионка Габи Дъглас се присъедини към обвиненията в сексуален тормоз срещу Насар.

Бившият доктор беше осъден на 60 години лишаване от свобода по обвинения в детска порнография от федералния съд в Мичиган. Насар се призна за виновен в притежание на хиляди снимки и видеоклипове, показващи сексуално насилие над деца за периода между 2003 и 2016 г.

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна