IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:08 | 16 януари 2018
Обновен: 11:27 | 28 март 2024

Рони приключи с Фу за 82 минути на Мастърс

Ракетата се разправи със съперника си само за 82 минути

По материала работи: Слав Велев
Рони приключи с Фу за 82 минути на Мастърс

Суперзвездата на световния снукър Рони О’Съливан се нуждаеше от само 82 минути, за да постигне най-изразителната и най-бърза победа до момента в 1 кръг на “Мастърс” - най-престижния турнир извън ранкинг системата, съобщава sportal.bg. Ракетата унищожи с 6:0 Марко Фу и започна по перфектен начин защитата на рекордната си седма титла в “Александра Палас”. 
 

Самият Фу пък трябва час по-скоро да забрави кошмарното си представяне, тъй като записа първите си точки чак в петия фрейм (18, плюс още 12 в шестия), а преди това имаше единствено актив от 5, заради фаул на Рони във втората партия.
 

В точково изражение преднината на О’Съливан бе 649:35, като той записа три сенчъри брейка - 120 в първия фрейм, 121 във втория и 112 в четвъртия, а в останалите се отчете с халф-сенчърита. 74 и 50 бяха визитите му в третия, 75 в петия и 53 в шестия фрейм.
 

Успеваемостта при ударите на Рони също бе изумителна - 98%, която не се нуждае от повече коментар. Гения от Чигуел обаче определи представянето си като “окей”.
 

“И преди съм казвал, че не се тревожа дали печеля или губя, а дали играя добре. По-важно е за мен да играя добре и да доминирам, ако загубя и съм се представил на ниво, няма да ми е тежко. Ако не доминирам на масата, не заслужавам да победя, което е приемливо. Не знам дали това е най-правилният начин на мислене. Обичам да печеля, но мога да се насладя на мача и на играта, дори ако не спечеля, стига да съм се представил добре”, каза О’Съливан след двубоя.
 

За 20-и път в кариерата си Ракетата стига до четвъртфиналите на "Мастърс", като ще се изправи срещу Марк Алън, елиминирал Люка Бресел с 6:3.

Коментари

Новини Варна