IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:45 | 23 януари 2018
Обновен: 09:42 | 17 април 2024

Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках

Кайл няма проблеми да играе в жегата, коментира световният №3

По материала работи: Слав Велев
Разочарованият Григор: Не знам къде сбърках

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че е разочарован след отпадането си на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но отдаде и заслуженото на съперника си Кайл Едмънд.

 

Поставеният под №3 Димитров претърпя поражение с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от британеца, който за първи път в кариерата си достигна до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

 

"Нормално е да съм разочарован, но Кайл заслужава уважение. Той си спечели победата, това е. Гледах всичките му мачове тук. Той се справи с много тежки срещи. Жегата не му влияе. Това се видя и днес. Той натискаше, вярваше в ударите си и в играта си. Много добре разчиташе кога трябва да атакува и кога да направи нещо различно. Когато си достигнал до полуфинал в турнир от Шлема, вече всичко е възможно. Зависи колко го искаш. Тези шансове не идват всеки ден, така че, когато ги имаш, трябва да се опиташ да се възползваш максимално", коментира Димитров.

 

"Кайл работи толкова здраво в последните месеци. Видял съм го с очите си, играх няколко пъти срещу него. Поемам отговорността за представянето ми и днес. Не мога да кажа точно в какво сбърках, мога да седна и да говоря за всяко мое решение на корта, но сега той заслужава цялото внимание. Той е победителят", заяви Димитров, който през миналия сезон игра полуфинал в Мелбърн.

 

Dnes.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна