IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:22 | 23 януари 2018
Обновен: 00:09 | 28 февруари 2024

Вихрен и Септември завъртяха равенство в Сандански

Два различни състава пуснаха в игра наставниците на двата отбора Петър Златинов и Николай Митов

По материала работи: Пламен Янков
Вихрен и Септември завъртяха равенство в Сандански

Във втория си контролен мач от зимната подготовка отборът на Вихрен премери сили на градския стадион в Сандански с елитния Септември (София), като срещата завърши без победител- 1:1, съобщи sportal.bg.  Два различни състава пуснаха в игра наставниците на двата отбора Петър Златинов и Николай Митов. 

 

През първата част на срещата футболистите на домакините с нищо не отстъпваха на столичния тим, напротив, по-често се озоваваха пред противниковата врата. В 10-ата минута при меле пред вратата на столичани Стоил Николов се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата на Янко Георгиев за 1:0. До края на първата част на мача не се стигна до сериозно положение пред вратата на Вихрен. На два пъти Александър Якимов от отбора на домакините насочи топката технично към Стоил Николов, но до ново попадение не се стигна. 

 

След почивката в отбора на Вихрен влезе в игра и старши треньорът Петър Златинов, който се зае с диспечерски функции, брат му Влади Златинов и Васил Тачев бяха двойката централни нападатели, които тормозеха защитата на Септември. Гостите по-често се озоваваха пред вратата на Вихрен и на три пъти резервният вратар Кирил Котев и веднъж Стоян Манолски попречиха на Мирослав Будинов да отбележи гол. 

 

В 85-ата минута Янко Сандански от Септември от фаул от 30-ина метра изпрати неспасяемо топката във вратата на младия вратар Котев и кълбото се спря в мрежата за 1:1. До края на мача по един пропуск направиха Влади Златинов за Вихрен и Мирослав Будинов за Септември, след като сами срещу вратарите не успяха да променят резултата на терена. Този двубой бе ръководен отлично от международния арбитър Ивайло Стоянов.

Коментари

Новини Варна