IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
09:03 | 24 януари 2018
Обновен: 00:08 | 28 февруари 2024

Черно море се изправя срещу руския Криля Советов във втората си контрола

Срещата е днес от 16:00 часа българско време

По материала работи: Пламен Янков
Снимка chernomorepfc.bg

Черно море ще изиграе втората си контрола от подготвителния лагер в Турция днес, 24 януари, от 17:00 часа (16:00 българско време). Съперник на “моряците” е руският тим на Криля Советов, съобщава пресслужбата на клуба.

 

Вторият съперник на варненци се намира на 3-о място във временното класиране на местната втора дивизия. Клубът от Самара се озова там през миналия сезон, в който завърши на предпоследното 15-о място в Премиер лигата и изпадна.

 

От лятото начело на Криля Советов е легендата на Спартак Москва Андрей Тихонов, чиято цел е да върне клуба в елита на Русия. Голямата звезда на отбора е бившият беларуски национал Сергей Корниленко. В състава има още няколко футболисти с огромен опит в руския елит като Дмитри Ятченко и Иван Таранов. Чужденците, извън републиките от бившия съветския съюз, са само двама в лицето на бразилския защитник Надсон и бившият сръбски национал Сърджан Мияйлович.

 

Криля Советов, основан през 1942 г., има 50 сезона в елитното първенство на Русия, като през 2004 г. печели бронзовите медали. Три пъти в своята история е достигал до финала за Купата на Русия, но нито веднъж досега не е печелил трофея.

 

Четете още „Черно море“ с първо равенство в контролите

Коментари

Новини Варна