IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
21:13 | 7 февруари 2018
Обновен: 19:16 | 24 март 2024

Статистици: България няма да спечели медал в Пьонгчанг

Фаворит за най-много отличия пък е Германия

По материала работи: Ставри Таргов
Статистици: България няма да спечели медал в Пьонгчанг

Компанията за статистически изследвания "Грейснот" не предвижда България да спечели медал на зимната Олимпиада в Пьончан от 9 до 25 февруари.
Прогнозата на "Грейснот" за броя на отличията е базирана на индивидуалните и отборни резултати на участниците от предишните Олимпийски игри, както и на други големи състезания като Световни първенства и Световни купи.

 

От компанията изтъкват, че България е една от четирите държави, заедно със Словения, Дания и Нова Зеландия, за които се предполага, че ще имат състезатели в топ 8 в класирането на някои спортове, като при определени условия няма да бъде изненада, ако атлети от тези четири страни все пак достигнат и до място на подиума.

 

"Грейснот" предвижда състезатели от 28 страни да стигнат до отличията в Пьонгчанг, като в тройката поставя Германия с 14 златни, 11 сребърни и 14 бронзови отличия, пред Норвегия с 13 златни, 13 сребърни и 15 бронзови и САЩ с 11 златни, 6 сребърни и 12 бронзови.

 

Биатлонистката Лаура Далмайер (Германия) е фаворитка да бъде най-голямата звезда в Южна Корея, като прогнозата е, че тя може да спечели 6 златни медала.

 

За други двама биатлонисти - Мартен Фуркад (Франция) и Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), също се предвиждат много призови класирания.

 

Прогнозата за Фуркад е да вземе 6 отличия - 3 златни и 3 сребърни, а за Бьо е 5 медала - 2 златни и 2 сребърни и 1 бронзов.

 

Още новини преди старта на зимните олимпийски игри четете в Gol.bg

Коментари

Новини Варна