IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
19:45 | 8 февруари 2018
Обновен: 09:35 | 17 април 2024

Зографски: Дано събота ми е щастлив ден

Българинът преодоля квалификациите на малката шанца на олимпийския турнир по ски скок в Пьонгчанг

По материала работи: Пламен Янков
Зографски: Дано събота ми е щастлив ден

Българинът Владимир Зографски преодоля квалификациите на малката шанца на олимпийския турнир по ски скок в Пьонгчанг. Зографски завърши 17-и в пресявките със 118.8 точки след опит от 98.5 метра. Така той си осигури място в първия кръг на основното състезание на 10 февруари, съобщи sportal.bg.

 

"В сравнение с пробния ми скок преди квалификацията, този беше доста по-добър", коментира с усмивка класирането си за олимпийския финал на малка шанца Зографски пред фейсбук страницата на БФСки.

 

"Все още съм малко непостоянен. Да се надявам, че в събота, когато е финалът, ще бъде един от нашите щастливи дни. За финала ще ми трябва малко повече спокойствие и концентрация в детайлите специално при отскока. В последните 3 метра преди отскачането от трамплина съм доста изнервен. Опитвам се да използвам доста сила и именно там допускам грешки", добави българинът. 

 

"Времето също ми влияе, но тази вечер беше доста "топло" в сравнение с последните два дни. Да се надявам и на финала да е така", каза още Зографски. 

 

За разлика от прогнозата за квалификацията времето наистина се смили над Владимир Зографски. Вместо очакваните около минус 27 градуса температурата беше едва минус 8, но с вятъра се усещаше някъде около минус 15.

 

Четете още Владимир Зографски продължава напред в ски скока в ПьонгЧанг

Коментари

Новини Варна