IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
20:50 | 9 февруари 2018
Обновен: 09:34 | 17 април 2024

Черно море не затрудни ЦСКА

Червените взеха чиста победа като гости в 18-ия кръг от волейшампионата на България

По материала работи: Слав Велев
Черно море не затрудни ЦСКА

Съставеният почти изцяло от юноши отбор на Черно море не успя да затрудни ЦСКА като домакин в мача от 18-ия кръг от волейшампионата на България. "Червените" постигнаха чиста победа с 3:0, в отделните геймове - 25:17, 25:20 и 25:18. 


Срещата започна сравнително равностойно, но домакините успяха да поддържат паритет едва до 4:4 в първия гейм. След това ЦСКА наложи тотално игрово превъзходство и след 4 безответни точки се оттегли за първото техническо прекъсване в началния гейм на мача при резултат 8:4. "Червените" затвърдиха аванса си в следващите минути и второто техническо прекъсване за първия гейм дойде при резултат 18:9 в полза на гостите. Волейболистите на ЦСКА спечелиха с лекота първия гейм с 25:17. 


Най-оспорван беше вторият гейм, който беше единственият, в който волейболистите на Черно море успяха да поведат в резултата. Той започна зле за домакините и след няколко поредни грешки от начален удар те отстъпваха с 2:4. Последвали добри атаки на волейболистите на Черно море доведоха до изравняване 6:6. Въпреки това първото техническо прекъсване и във втория гейм дойде при 8:7 в полза на ЦСКА. След подновяването на играта домакините успяха да доведат резултата до 9:8 в тяхна полза, но и второто техническо прекъсване дойде при предимство на "червените" - 13:16. Столичани затвориха и втория гейм с успех - 25:20.


В третия гейм далеч по опитният отбор на ЦСКА, в който личат имената на Ивайло Стефанов, Краси Гайдарски и Христо Цветанов, не даде шанс на младия тим на Черно море и затвори мача с 25:18. 


"Не сме хранили кой знае какви илюзии срещу отбора на ЦСКА, но все пак се надявах, че играчите ще покажат повече воля в моменти, които не са ключови и не носят голямо напрежение. Явно все още не сме дорасли за това да не даваме възможност на противника да трупа аванс от леки ситуации. Вече е почти невъзможно да се мисли за участие в плейофната серия. Знаете, че от миналата година градим изцяло нов отбор, тъй като ни напуснаха ключови състезатели в оптимална за волейбола възраст. Сега средната възраст на състава ни сега е под 20 години и се опитваме в мачовете да играем правилен волейбол и да вървим нагоре" - коментирам след срещата треньорът на Черно море Виктор Карагьозов. 

 

"Въпреки, че имаме проблеми с контузени състезатели съм доволен, че играхме добре и не подценихме противника. Радвам се момчетата успяха да се фокусират и по време на тренировъчния процес през седмицата и в хода на самия двубой. В момента за нас най-важно е да се възстановят контузените и колкото може по-бързо да влязат във форма, тъй като предстоят трудни мачове. В България с тази система на шампионата, на практика участваме в две различни състезания - едното е основният сезон, друго е плейофната серия. Миналата година завършихме на първо място в редовния сезон, но пък загубихме титлата. Сега вървим втори-трети. Ще видим какво ще стане в плейофите" - коментира наставникът на победителите Александър Попов. 
 

В следващия кръг ЦСКА гостува на Левски - на 13 февруари, а Черно море е гост на Добруджа 07 в Добрич - на 17 февруари.


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна