IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
18:10 | 9 февруари 2018
Обновен: 06:12 | 25 април 2024

Оспорвани мачове във всички категории на държавното по муай-тай във Варна

Красимир Димов: Залагаме на качеството, през уикенда ще видим есенцията от бойното изкуство

По материала работи: Борис Проданов
Оспорвани мачове във всички категории на държавното по муай-тай във Варна

Морската столица на България приема в събота и неделя домакинството на първото за т.г. държавно първенство на Българска конфедерация по кикбокс и муай-тай. То ще бъде по муай-тай във всички възрастови групи и категории.

 

Организатори на събитието са родната централа съвместно с община Варна и Министерството на младежта и спорта.

 

Домакин ще бъде СКБИ „ТИМ” в лицето на главния треньор Красимир Димов, като съдейства и председателят на „Вокил“ Галин Димов.

 

В петък се проведе медицинският преглед, кантарът и жребият за надпреварата. В събота преди обед в залата на I Езикова гимназия започват срещите (във всички възрасти и категории, вкл. мъже и жени), а от 13 ч. е откриването, на което се очаква кметът на Варна Иван Портних.

„Очаквам добро представяне на варненските клубове. Участието няма да е толкова масово, но залагаме на качеството. Надявам се да има много хубави срещи, на които да видим есенцията на муай-тай. Във всяко състезание изгрява звездата на някой талант от ринга, надявам се и държавното първенство във Варна да не направи изключение. Съставът е такъв, че няма да има слаба категория. Специален гост ще бъде румънският състезател Богдан Стойка“, коментира специално за Медийна група „Черно море“ Красимир Димов.

 

Паралелно със състезанието върви и лагер с румънски бойци от професионалната лига с наши национали по кикбокс и муай-тай.

 

Тази година първенството е и квалификация за мондиала по муай-тай.

 

Красимир Димов ще бъде съдия в първенството, а в ъгъла на бойците на ТИМ ще видим Владо Вълев – Питбула и Кристиян Георгиев.

 

„От състезателите очаквам максимума!“, синтезира в 1 изречение прогнозите си за първенството Красимир Димов.

Още по темата: Красимир Димов: Максималист съм – и в спорта, и в живота!

Коментари

Новини Варна