IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
18:03 | 14 февруари 2018
Обновен: 09:57 | 7 май 2024

Над 100 фена посрещнаха Милан на Летище Варна (СНИМКИ)

Росонерите излизат с най-доброто срещу Лудогорец

По материала работи: Борис Проданов
Над 100 фена посрещнаха Милан на Летище Варна (СНИМКИ)

Около стотина фенове на Милан от цяла България посрещнаха „росонерите” на летището във Варна. Те бяха оборудвани с фланелки, шалчета и дори чадър за историческия момент. Италианците бяха изненадани от ентусиазма и дори снимаха агитката с телефоните си.

Испанският нападател Сусо и капитанът Леонардо Бонучи получиха най-много аплодисменти от българските привърженици на Милан, дошли на аерогарата. Бурни овации обра и треньорът Дженаро Гатузо, който е легенда на клуба и "адзурите".

Феновете са убедени, че "росонерите" ще запишат убедителна победа срещу "Лудогорец" в Разград утре. Споменаваха се резултати 1:4, 1:5 и класическото 0:3. Според запалянковците отборът е стабилен и във форма.

Действително, "Милан" ще излезе с най-доброто срещу българския шампион "Лудогорец" в първия 1/16-финален двубой от турнира Лига Европа. Росонерите пристигнаха на летище Варна около 17 часа днес и веднага отпътуваха за Разград, където от 19:30 ще дадат официално изявление пред журналисти. Извън групата за мача треньорът Дженаро Гатузо остави единствено Никола Калинич. Хърватският нападател пропуска двубоя заради контузия.

Както предварително бяха обявили, "росонерите" проведоха последната си тренировка днес сутринта на базата "Миланело" и се отказаха от официална тренировка на "Лудогорец Арена".

Един от най-добрите рефери в Европа - Милорад Мажич ще ръководи утре срещата в Разград. През 2016-а той получи наряд за финала за Суперкупата на Европа, а през 2017-а ръководи и финала на турнира за Купата на Конфедерациите между Германия и Чили.Негови помощници ще бъдат Милован Ристич и Далибор Джуджевич. 

 

В състава на Лудогорец няма проблеми с контузени играчи. Наказани са Клаудиу Кешерю и Натанаел.
 

Милан е един от най-титулуваните отбори в света. Носител е на 4 Интерконтинентални купи, 5 Суперкупи на Европа, 7 Купи на европейските шампиони/Шампионска лига и 2 Купи на носителите на национални купи. В Италия „росонерите“ са спечелили  18 шампионски титли, 5 национални купи и 6 суперкупи на страната. „Милан“ остава в историята като първия отбор, спечелил шампионата на страната (във формат национална дивизия) без допусната загуба (1991/92)

 

Групата на Милан:

Вратари: А. Донарума, Дж. Донарума, Гуарноне

Защитници: Абате, Бонучи, Калабрия, Мусакио, Родригес, Романьоли, Сапата

Полузащитници: Билия, Бонавентура, Чалханоглу, Кесие, Маури, Монтоливо

Нападатели: Борини, Кутроне, Андре Силва, Сусо.

 

Полина Петрова

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна