IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
19:56 | 17 февруари 2018
Обновен: 09:29 | 17 април 2024

Григор Димитров е на финал след отказване на Гофен

Белгиецът нарани окото си и нямаше как да продължи

По материала работи: Борис Проданов
Григор Димитров е на финал след отказване на Гофен

Григор Димитров е на финал в Ротердам. Българинът се класира за мача за титлата след отказване на Давид Гофен при резултат 6:3, 0:1. Белгиецът удари лошо лявото си око с топката и нямаше как да продължи. 

 

На финала в неделя Димитров ще срещне победителя от двубоя между Роджър Федерер и Андреас Сепи.
 

Гришо започна по-стабилно мача и стигна до пробив в началото на сета. След няколко добри ретура той излезе напред с 3:1. Гришо бе по-активният тенисист на корта и въпреки че му се наложи да отразява 4 точки за пробив при резултат 5:3, спечели първата част с 6:3.

 

Гофен поведе във втория сет с 1:0, но при последвалия сервис гейм на Димитров нарани окото си по нелеп начин. Той взе медицински таймаут, който обаче не му помогна и реши да прекрати участието си.

 

Така българинът заработи 196 875 евро и 300 точки за световната ранглиста, в която от понеделник ще бъде на четвърто място.

 

Това ще бъде първи финал през 2018 г. за Гришо, както и най-добро класиране в Ротердам. Досега Димитров имаше участие на 1/2-финал през 2013 г., а миналия сезон отпадна на 1/4-финалите именно от Гофен. 

btv

Коментари

Новини Варна