IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
20:47 | 17 февруари 2018
Обновен: 02:24 | 17 март 2024

Начало на тренировъчния лагер на KWU във Варна (СНИМКИ+ВИДЕО)

Сенсей Захари Дамянов: Сверяваме часовника с отборите на Русия и Беларус

По материала работи: Борис Проданов
Начало на тренировъчния лагер на KWU във Варна (СНИМКИ+ВИДЕО)

В Двореца на културата и спорта на Варна стартира KWU тренировъчния лагер на Българската карате киокушин федерация с голямо международно участие от Русия и Беларус.

Заниманието проведе сенсей Александър Пичкунов, в него се включи сенсей Сергей Плеханов, както и старши-треньорът на националния ни отбор сенсей Захари Дамянов.

„Това е съвместен лагер-сбор на националите на Българската карате киокушин федерация със състезателите на Русия и Беларус. Имаме изявени гости от Русия – двама големи бойци. Сенсей Пичкунов е секретар на KWU, призьор на световни първенства без категории, има мачове К-1 и ичигеки. Сенсей Плеханов също е призьор от шампионати на планетата. По покана на Българската карате киокушин федерация тук е шихан Рамил Габасов, който води съдийски семинар“, каза сенсей Захари Дамянов.

Сенсей Дамянов добави, че лагерът е за „сверяване на часовника“, защото тепърва предстоят големите турнири.

„Започваме с държавното първенство в Стара Загора, после идва откритото първенство на Япония и подготовка за европейското първенство. От националите ни тук са всички възрасти – разширени състави от мъже и жени до юноши и девойки“, завърши сенсей Дамянов.

В неделя са предвидени още 2 тренировки с бойците на Русия и Беларус.

Красимир Николов

Снимки Борис Проданов

 

Вижте и видео: 

Коментари

Новини Варна