IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
12:27 | 19 февруари 2018
Обновен: 14:52 | 16 март 2024

Отборът на Леброн Джеймс спечели мача на звездите в НБА

Кралят бе определен за MVP след като бе близо до трипъл-дабъл

По материала работи: Деян Михайлов
Отборът на Леброн Джеймс спечели мача на звездите в НБА

Леброн Джеймс вдъхнови отбора си за победа в Мача на звездите от НБА със 148:145 над селекцията на Стеф Къри. Лидерът на "Кливланд кавалиърс", който беше единият от капитаните в звездния уикенд, реализира 29 точки, овладя десет борби и даде 8 асистенции, което му беше достатъчно да бъде избран за най-полезен в двубоя.

Наградата е трета за Джеймс след 2006 и 2008 година. По този начин той поставя рекорд за най-голяма разлика в годините от спечелването на последните си два приза за MVP. Крилото на "кавалерите" се изравнява с легендите Оскар Робъртсън, Майкъл Джордан и Шакийл О'Нийл, които също са избирани три пъти за най-полезни в мача на звездите. С по четири награди са Боб Петит и Кобе Брайънт.

Двубоят в "Степълс сентър" в Лос Анджелис задоволи всички любители на качествения баскетбол, които видяха много атрактивни изпълнения. Както винаги в мача на звездите защитата беше оставена на заден план и имаше надвкарване между двата отбора. Тимът на Стеф Къри опита рекордните 65 тройки, но вкара само 17 от тях, докато Джеймс и компания бяха по точни 19 от 58 (32.8% успеваемост).

В последната четвърт отборът на Къри водеше със 136:128, но Кайри Ървинг взе нещата в свои ръце и с помощта на Джеймс изравни при 144:144. Тогава и двата тима допуснаха поредица от грешки, като първо Ембийд прати топката в аут, удряйки я в собствения си крак, а после Джеймс Хардън и Демар Дероузън пропуснаха от тройката.


Джеймс беше близо до "трипъл-дабъл", като освен 29 точки и 10 борби, добави и осем асистенции. Той вкара 12 от 17-те си опита за стрелба. Кевин Дюрант, който беше в неговия отбор завърши с 19 точки, а Пол Джордж с 16. Кайри Ървинг добави 13 точки, девет асистенции и седем борби. Под нивото си беше и друкратният MVP Ръсел Уестбрук, който се отчете с 11 точки.

За отбора на Къри най-резултатен беше Деймиън Лилард с 21 точки само за 20 минути на игрището. Самият Къри се отчете с едва 11, а другите полезни за селекцията му бяха дебютантът в мача на звездите Джоел Ембийд (19 точки), Карл-Антъни Таунс (17 точки и десет борби) и Янис Антентокунбо (16 точки).

За шести път в историята мачът се проведе в легендарната зала в Лос Анджелис и за първи от 2011 г. насам.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна