„Аква спорт“ обра медалите в държавния шампионат
Варненският клуб убедителен комплексен лидер след първия етап от първенството
Публикувана: 20 Feb 2018 | 13:41

Завърши първият етап от Държавния отборен шампионат по синхронно плуване, който се проведе в София. Участваха отборите на „Левски Спартак“, НСА, „Нова“ и „Тибрис“ от София и варненските „Аква спорт“, „Албатрос“ и „Торпедо“.  

 

На шампионата бяха излъчени временните отборни шампиони, както и класиране във всички индивидуални дисциплини по възрасти. Крайният отборен шампион ще бъде определен след завършване на летния шампионат и прибавяне на сега спечелените точки към точките от летния шампионат. Новото през тази година беше промененият правилник и начин на оценяване. Въведе се отделна дисциплина техническа програма на соло, дует и ансамбъл при девойките старша. Едновременно с това шампионата бе и първо контролно за определяне на съставите за национален отбор за жени, девойки старша и младша.

 


Най-впечатляващите индивидуални класирания за „Аква спорт“ са заемането на първите три места в соло девойки старша, както при волната, така и при техническата програма от Александра Атанасова, Далия Пенкова и Ния Костадинова. Първо, второ и четвърто място при дует девойки старша - Александра Атанасова/ Далия Пенкова, Ния Костадинова/ Ния Атанасова, Яна и Саша Митеви


„Аква спорт“ оглавяви и класирането във всички ансамблови съчетания (ансамбъл, технически ансамбъл и комбинирана програма)  във всички възрасти. 


Безспорно най-успешната състезателка на клуба, която от 10 старта има 10 първи места е Александра Атанасова. Нейното, както и участието на партньорката и по дует Далиа Пенкова може да се определи като своеобразен подвиг, тъй като и двете освен във всички дисциплини при девойките старша участваха и при жените. 


Шампионата бе първо контролното за определяне на националния соло и дует, както при девойкие, така и при жените. Двете водят при дует девойки старша и дует жени, макар че участваха извън класирането във възраст жени, понеже регламента не допуска участие в две възрасти. 


В комплексното класиране до момента „Аква спорт“ води с  595 точки пред  НСА – 451,50 т. и „Албатрос“ – 400,50 т. 

Коментари ( 0 )