IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
09:12 | 21 февруари 2018
Обновен: 00:24 | 28 февруари 2024

Канадецът Брейди Леман спечели златния медал в ски-кроса

31-годишният скиор от Калгари (Албърта) завърши на 4-о място преди четири години в Сочи

По материала работи: Пламен Янков
Канадецът Брейди Леман спечели златния медал в ски-кроса

Канадецът Брейди Леман спечели златния медал в дисциплината ски-крос в свободния стил при мъжете на Олимпийските игри в Пьончан, съобщи sportal.bg. 31-годишният скиор от Калгари (Албърта) завърши на 4-о място преди четири години в Сочи, а сега се поздрави и с олимпийската титла.

 

Канадците си осигуриха минимум един медал, след като за финала се класира още един техен представител. Кевин Дръри от Торонто обаче падна малко сред средата на дистанцията, след като се сблъска със Сергей Ридзик от отбора Олимпийски спортисти от Русия. Ридзик успя да се възстанови и все пак да завърши, като така спечели и бронза.

 

Второто място остана за швейцареца Марк Бишофбергер. Леман и Бишофхофер бяха днес във всяка една от квалификационните серии, като само в първия кръг победата беше за швейцареца. На четвъртфиналната гонка, както и на полуфинала и финала, канадецът демонстрира отлична адаптация към трасето и железни нерви и винаги печелеше.

 

Представителе на Кленовите листа бяха основен фаворит в тази дисциплина, след като имаха поне трима претенденти за медалите преди полуфиналните спускания. Един от тях обаче- Крис дел Боско от Монреал също падна лошо и беше откаран в болницата. Говорителят на отбора по ски-свободен стил и сноуборд на Канада заяви, че за момента съмненията са за счупен таз.

 

Крайно класиране в ски-кроса в свободния стил при мъжете:


разпределение на медалите:
1. Брейди Леман (Канада) 
2. Maрк Бишофбергер (Швейцария) 
3. Сергей Ридзик (Олимпийски спортисти от Русия) 
4. Кевин Дръри (Канада) - незавършил 

 

малък финал:
1. Aрмин Нидерер (Швейцария) 
2. Aрно Боволента (Франция) 
3. Филип Флисар (Словения) 
4. Дейвид Дънкан (Канада) 
(Атанас Василев)/АВ/

Коментари

Новини Варна