IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
23:53 | 22 февруари 2018
Обновен: 00:25 | 28 февруари 2024

Лудогорец загуби минимално от Милан и отпадна от Лига Европа

Единствения гол в мача отбеляза Борини в 21-ата минута

По материала работи: Слав Велев
Лудогорец загуби минимално от Милан и отпадна от Лига Европа

Лудогорец загуби минимално от Милан в мача реванш от 1/16 финалния сблъсък от турнира за Лига Европа. Единствения гол в мача отбеляза Борини в 21-ата минута. 

 

Преди седмица италианският колос срази българския шампион с 3:0 в Разград и продължава в 1/8-финалната фаза на турнира с общ резултат 4:0. 


 

В състава на българския шампион за двубоя на италианска земя липсват общо петима титуляри спрямо първата среща с "росонерите" - няма ги Светослав Дяков, Ренан, Игор Пластун, Джоди Лукоки и Лукас Саша. На тяхно място са Хорхе Броун, Георги Терзиев, Натанаел Пимиента, Яцек Горалски и Вандерсон. 

 

Срещата започна с опасна атака на Лудогорец, която завърши с шут на Марселиньо над вратата. Постепенно Милан взе инициативата и в 12-ата минута отправи силен шут по земя чрез Андре Силва, който Броун спаси.

 

Последна равностойна игра, но с течение на срещата разградчани започнаха да губят твърде лесно топката в центъра на терена. При една такава грешка на Вандерсон в 21-ата минута последва контраатака на домакините. Котроне спринтира и центрира отляво на задната греда, където Натанаел изпусна Борини и нападателят разстреля от 5 метра Броун за 1:0.

 

В 27-ата минута Лудогорец организира втората си по-добра атака до този момент, когато Сисиньо центрира към Марселиньо, но шутът от трудна позиция на втория не се получи и той излезе в аут. Девет минути по-късно орлите не се възползваха от груба грешка на централните бранители на домакините, когато Анисе отне топката, тя попадна във Вандерсон, но бразилецът стреля слабо и право в ръцете на Донарума.

 

До края на полувремето двата отбора продължиха да играят с много грешки в подаванията си, но те не доведоха до някакви сериозни опасности пред двете врати.
 

В 57-ата минута отбраната на Милан сбърка при центриране на Сисиньо отдясно, топката попадна в Шверчок, който шутира от десетина метра, но Антонио Донарума изби. Това бе първата реална голова възможност, открила се пред Лудогорец до този момент.
 

В 80-ата минута резервата Лукоки овладя добре на гърди и подаде към Шверчок, който се засуети и ударът му бе блокиран.

 

 

Коментари

Новини Варна