IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
12:57 | 22 февруари 2018
Обновен: 09:27 | 17 април 2024

Рекорден брой училища ще участват в „Купа Варна 2018“

Общо 40 учебни заведения ще участват в надпреварата в шест вида спорт

По материала работи: Деян Михайлов
Рекорден брой училища ще участват в „Купа Варна 2018“

Рекорден брой училища ще участват в „Купа Варна 2018“ - 39 от град Варна и едно от с. Синдел. Ежегодната надпревара е организирана от Община Варна и партньорски организации. Проявата е част от стратегията на Община Варна за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.


Спортовете, заложени в програмата тази година, са шест - мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика за най-малката възраст I-IV клас, шахмат и тенис на маса. Децата са разделени в четири възрастови групи I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета, като всяко училище трябва да се включи в поне три вида спорт. Надпреварите стартират на 24-ти и 25-ти февруари (събота и неделя) от 9.00 ч. с тенис на маса за момчета и момичета на възраст III-VII и VIII-XII клас, в залата на Юнашки салон. Всички победители в състезанията ще получат предметни награди, купи, медали, грамоти и спортни пособия.

 

Коментари

Новини Варна