IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
12:15 | 24 февруари 2018
Обновен: 06:33 | 25 април 2024

Нисканен спечели маратонската класика на 50 км

Веселин Цинзов се отказа преди финала

По материала работи: Деян Михайлов
Нисканен спечели маратонската класика на 50 км

Ииво Нисканен спечели олимпийската титла на 50 км класически стил на Олимпийските игри в ПьонгЧанг 2018.

Финландецът успя да откъсне представителя на Русия Александър Болшунов едва 900 метра преди финала. Нисканен измина маратонската дистанция за 2:08:22.1 часа и изпревари Болшунов с 18.7 секунди.

26-годишният Нисканен постигна най-големия индивидуален успех в кариерата си. Александър Болшунов финишира втори, но бе много уморен и видимо раздразнен от развитието на бягането.

Бронзът грабна друг представител на Русия - Андрей Ларков, който успя да се откъсне в последните метри пред Мартин Йонсурд Сундби от Норвегия и Алекс Харви от Канада. Ларков изостана от шампиона на 2:37.5 минути.

С финален спринт световният шампион Алекс Харви от Канада изпревари с една стотна норвежеца Мартин Йонсруд Сундби за четвъртото място. Харви остана на 2:43.6 минути зад Нисканен, докато времето на Сундби бе с 2:43.7 по-слабо от това на победителя.

Челната шестица бе допълнена от норвежеца Ханс Кристер Холунд, който бе последният, финиширал на по-малко от 3 минути пасив от победителя Нисканен.

Веселин Цинзов се движеше на 53-а позиция до 40-ия км на състезанието, но българинът се отказа преди финала и не финишира. С това бе сложен край на българското участие на Игрите в ПьонгЧанг 2018.

sportal.bg

Коментари

Новини Варна