IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:25 | 24 февруари 2018
Обновен: 09:25 | 17 април 2024

Радо Янков отпадна още в квалификациите

Напрежението оказа влияние и може би не направих това, което трябва технически

По материала работи: Деян Михайлов
Радо Янков отпадна още в квалификациите

Българските надежди за медал от Олимпийските игри в ПьонгЧанг почти се изпариха. Голямата надежда Радослав Янков прегоря и не успя да покаже на какво е способен в дисциплината паралелен слалом в сноуборда. Българинът отпадна безславно още в квалификациите и не успя да стигне дори до 1/8-финалите. Той даде общо време 1:26,04 минути от двата манша и остана на 19-ото място.


"В първото спускане не успях да се събера и от там дойде разликата. За второто спускане ще видим статискитака и ще преценим дали е било добро. Напрежението оказа влияние и може би не направих това, което трябва технически. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, психика, едва тогава идва и късметът", каза Янков, който пропусна осминафиналите само за седем стотни.


Носителят на Малкия кристален глобус в дисциплината смята, че не е оправдал своите очаквания през годината, след като и в Световната купа няма впечатляващи резултати.

 

"На всеки му се иска постоянно да е на върха, всеки се готви добре и когато дойде сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон поради определени обстоятелства не започна добрем, тук тренирах доста добре и не мога да се каже, че нещо ми е попречило. Просто днес не направих това, което исках. Очакванията на хората не са ми попречили, но просто аз не успях да оправдая както техните, така и моите", добави сноубордистът.

Той заяви, че ако е здрав ще участва на следващите зимни олимпийски игри в Пекин през 2022 година.

 

sportal.bg

Коментари

Новини Варна