IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
17:22 | 7 март 2018
Обновен: 06:53 | 25 април 2024

Томас Тухел ще наследи Дон Юп в Байерн

"Уважавам това, което постигна още в Майнц", добави Хайнкес

По материала работи: Юлиян Атанасов
Томас Тухел ще наследи Дон Юп в Байерн

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес посочи бившия наставник на Борусия Дортмунд Томас Тухел като идеалния него наследник. В края на настощия сезон 72-годишният Хайнкес ще напусне поста, който зае извънредно по-рано този сезон след уволнението на Карло Анчелоти.

 

Тухел пък е без работа от лятото на 2017 година, когато напусна Борусия след два сезона, в които спечели купата на Германия веднъж и класира "жълто-черните" за четвъртфиналите в Шампионската лига."Мисля, че Томас Тухел има качествата, за да стане треньор на Байерн", заяви Ханкес пред "Билд"."Уважавам това, което постигна още в Майнц, когато си проправи път от академията на тима до първия отбор. Това е стълба, по която трябва да мине всеки треньор - да откриеш правилния подход към всеки и начини, по които да се справяш с различните хора".

 

"Под негово ръководство Борусия играеше отличен футбол, а той бе изградил чудесна система. Всички модерни елементи на играта присъстваха в нея. Той стигна до второто място в Бундеслигата, спечели купата на Германия и играеше атрактивен футбол, който бе наслада за окото ми. По тази причина го уважавам много и го намирам за много добър треньор", каза Хайнкес."Според мен следващият треньор на Байерн задължително трябва да бъде германец. Ръководството знае кое е най-добре за клуба и мисля, че разбра, че с немскоезичен треньор е най-добре, тъй като така се запазва идентичността на Байерн", каза още специалистът.

 

 

gol.bg

 

Четете още: Черно море пусна жалба срещу съдийството

 

Коментари

Новини Варна