„Моряци“ в основата на разгром над Сърбия
Емил Янчев с гол, а Ертан Тoмбак с асистенция
Публикувана: 8 Mar 2018 | 13:23

Юношите на България до 19 години победиха връстниците си от Сърбия с 4:1 във футболна контрола в Симитли. Голяма заслуга за успеха бяха футболистите на „Черно море“. Атанас Кабов даде аванс на момчетата на Ангел Стойков в 17-ата минута след отлична асистенция от дясно на моряка Ертан Томбак. Юношата на „Левски“ удвои след половин час игра с удар от 17-18 метра в горния ъгъл на вратата на съперника. 


Две минути по-късно Емил Янчев от Черно море направи резултата класически с шут от десетина метра след карамбол в пеналта на сърбите след изстрел на Доминик Янков. Поизнервени от развоя на мача, гостите получиха три червени картона след почивката. Давид Дунджерски беше изгонен от игра в 46-ата минута с втори жълт от главния арбитър Димитър Димитров, който позволи на негово място да влезе Стефан Величкович. 


В 60-ата минута Димитров отстрани от резервната скамейка и старши треньорът на сърбите Милош Велебит заради остра реакция на специалиста при едно отсъждане на тъч. Само две минути по-късно Игор Максимович намали за 1:3 с хубав удар от дъгата пред наказателното поле, с който не даде шанс на вратаря Иван Дюлгеров. В последния четвърт час получиха още два червени картона и завършиха мача с 9 души. 
Първо в 76-ата минута Велко Николич беше изгонен заради остра реакция и реплики срещу решение на съдията Димитров, а две минути преди края Страхиня Йованович получи втори жълти и червен картон за фаул срещу Борислав Вукадинов. В първата минута на добавеното време Вукадинов асистира на Радослав Живков, който оформи крайното 4:1. 


Това беше последна контрола за юношите на България до 19 години преди евроквалификациите в Испания, които започват на 20 март. 

sportal.bg

 

Коментари ( 0 )