IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
22:35 | 16 март 2018
Обновен: 07:05 | 25 април 2024

Дебютант от Варна грабна световната титла по муай тай

19-годишният Али Юзеир спечели в категория до 67кг. при мъжете

По материала работи: Слав Велев
Дебютант от Варна грабна световната титла по муай тай

Али Юзеир от Варна стана световен шампион по муай тай при мъжете до 67 кг. при дебюта си на подобен форум. Той навърши 19г. през месец февруари тази година и веднага се впусна в големите битки при мъжете. Подготовката му за Световния форум течеше още от месец ноември 2017г. като между временно взе участие и спечели шампионски титли в двата Държавни шампионата по муай тай - края на 2017-а в гр. София и в началото на 2018-а в гр. Варна. Той бе и участник в първия за годината лагер в гр. Банско на националите от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и след безапелационното си представяне стана част от отбора по муай тай.  Участва и във втория лагер, който се проведе в Спорт палас няколко дни преди самото Световно първенство.  На 09.03.2018г. отпътува за Тайланд като част от националния отбор по муай тай на България.  
 

Световното първенство по муай тай се провежда ежегодно в столицата на Кралството – Банкок.  Организатор е Световната федерация по муай тай W.M.F  Ежегодно се включват представители от над 70 държави. 


През тази година България приключва участието си с общ резултат от 7 Световни титли, 2 Вицесветовни и 3 трети места. 
 

Коментари

Новини Варна