IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
15:59 | 16 март 2018
Обновен: 17:17 | 17 април 2024

Треньори влизат в часовете по физическо във Варна

Инициативата има за цел популяризирането на спорта сред ученици и младежи

По материала работи: Слав Велев
 Треньори влизат в часовете по физическо във Варна

 

С цел популяризиране на спорта сред ученици и младежи община Варна чрез дирекция „Спорт“, дирекция „Образование и младежки дейности“ и училищата осигурява възможност квалифицирани треньори да водят учебните занятия в допълнителния учебен час за спортна дейност.

 

По този начин се осигурява възможност за всички заинтересовани страни да участват активно в спортната дейност в училище, като се разнообразява спортната активност за децата, а спортните клубове могат да правят подбор на талантливи състезатели за високо спортно майсторство.

 

Спортовете, с които се планира да се започне са: баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол, шахмат, хандбал, ръгби, волейбол, карате.

 

Първият учебен час за новата инициатива ще се проведе в СУ „Гео Милев“ на 20 март в час по лека атлетика за 2 клас, а след ваканцията ще стартира и спорта баскетбол в 6 клас.

 

При реализиране на дейностите са спазени нормативните изисквания съгласно Закона за предучилищното и училищното образование, като урока ще се провежда безвъзмездно за училището от лицензиран треньор по вид спорт. Щатният учител по физическо възпитание и спорт също участва в урока, като по този начин ще се запази дисциплината и атрактивността при провеждане на тренировъчния урок.

 

Инициативата на Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по интересен и атрактивен за тях начин.

 

Коментари

Новини Варна