IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
07:00 | 17 март 2018
Обновен: 15:39 | 27 март 2024

Днес: Сила, скорост и добри сърца - 1 тон = 1 км = 1 лв.

За трета поредна година iRun с генералната подкрепа на Холдинг Варна АД организират благотворително спортно събитие в полза на децата със спина бифида и хидроцефалия

По материала работи: Борис Проданов
Днес: Сила, скорост и добри сърца - 1 тон = 1 км = 1 лв.

За трета поредна година „Холдинг Варна“ AД е генерален спонсор на събития от спортния календар на платформата за алтернативно бягане iRun.

 

Този път формата на маратона е различен, тъй като е с благотворителна цел, в подкрепа на “Спина бифида и хидроцефалия България”. Стартът на спортното мероприятие, под наслов “Сила, скорост и добри сърца - 1 тон = 1 км = 1 лв.”, ще се проведе днес от 10 ч., на входа на Морската градина във Варна.


Идеята на организаторите от  iRun.bg & My Gymbox,  e всички смели хора с добри сърца, които искат да съчетаят спорта с благородна кауза, да се включат в една от двете дисциплини – бягане или силово упражнение. След представянето си участниците ще дарят определена сума, спрямо собственото си постижение.


Каузата, която обединява организаторите от iRun.bg и „Холдинг Варна“ АД, е да се подпомогне ежедневието на децата със спина бифида и хидроцефалия във Варна и да съберат средства за организирането на по-различни и трудно достъпни спортни занимания за децата – спускане със зип линия/ тролей, конна езда, преход до хижа, плаване с кану - упражнения и игри много подходящи за тяхното възстановяване и двигателна активност.


Генералният спонсор на събитието „Холдинг Варна“ АД ще предостави 50% от необходимата сума за децата, останалото - ще се извоюва и дари от всеки един от участниците в състезанието.


Няма ограничения за пол и възраст. За участие в състезанието, алтернативите са: бягане и тренировъчен комплекс, включващ вдигане на свободна тежест от земя.


По традиция, в края на събитието има томбола между всички участници с награди от организаторите: карти за безплатни тренировки в my Gymbox; безплатно участие в организирани от iRun събития, съответно награди от спонсора и партньори.


Всички зрители и неучаствали в спортните предизвикателства, също имат възможността да дарят средства.

 

 Подробности за регламента можете да откриете на страницата на iRun.

Коментари

Новини Варна