IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
17:54 | 17 март 2018
Обновен: 00:37 | 28 февруари 2024

„Локо“ (Вн) е първият финалист в турнира за Купата на България

Варненци победиха съгражданите си от Спартак с 31:19 (14:9) на полуфиналите в Кубрат

По материала работи: Пламен Янков
„Локо“ (Вн) е първият финалист в турнира за Купата на България

Защитаващият трофея си от последните три години Локомотив Варна е първият финалист в турнира за Купата на България по хандбал за мъже след победата над съгражданите си от Спартак с 31:19 (14:9) на полуфиналите в Кубрат, съобщи sportal.bg. Възпитаниците на Никола Карастоянов, които са убедителни лидери в първенството, започнаха силно и поведоха с 5:0 след първите десет минути. Спартаковци върнаха интригата и в средата на полувремето намалиха изоставането си до 4:6, а мачът продължи гол за гол. 

 

В последните две минути на първата част локомотивци вкараха два пъти поред и се оттеглиха на почивка с аванс от 14:9. Шампионите бързо предрешиха двубоя още в първите пет минути на второто полувреме, след като дръпнаха с 18:10. В средата на полувремето авансът на "железничарите" стана двуцифрен при 25:14 и до края срещата се доиграваше. Локомотив ще се стреми към десета купа на България и изравняване на рекорда на ЦСКА на финала утре срещу победителя от мача между Добруджа и Чардафон Габрово, които играят от 17.00 часа.

Коментари

Новини Варна