IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
20:32 | 18 март 2018
Обновен: 09:15 | 17 април 2024

Черно море Тича игра баскетбол 30 минути

Рилски спортист отказа варненци в последната четвърт

По материала работи: Борис Проданов
Черно море Тича игра баскетбол 30 минути

Черно море Тича допусна нова загуба в НБЛ. Варненци бяха надиграни от Рилски спортист с 67:91. Двубоят не предвещаваше такъв разгром, но много слаба последна четвърт на „моряците“ реши изхода.

 

Домакините започнаха ударно мача и направиха серия от 9 поредни точки, преди Златин Георгиев да вкара първия кош от игра за Рилецо. Гостите бързо се възползваха от приемуществото си в подкошието, но точната стрелба на Николай Грозев поддържаше аванс за „моряците“ от 5 точки. Травис Тайър успя да изведе своите напред в края на часта, след като обра всички борби и отбеляза три поредни коша - 21:23 за Рилски спортист след края на първата част.

 

Серията на възпитаниците на Людмил Хаджисотиров-Удо продължиха силните си изяви и след серия от 10 поредни точки преди варненци отново да вкарат в коша им. Появата на Мартин Коцев разнообрази играта на „Черно море Тича“ и домакините успяха да изравнят, а след това дори и да поведат. Това накара Удо да върне в игра Тайлър, тъй като Раванел, трудно се справяше с бързите атаки на варненци, но дори и той не успяваше да спре Грозев в подкошието. Крилото бележеше от всяка позиция, за да даде крък аванс на „Черно море“ на полувремето – 42:40.

 

Рилски стартира третата четвърт с три поредни коша, но щастлива тройка на Венелин Христов задържа варненци, които от своя страна направиха  серия от точки и възстановиха равенството при 51:51. Стрелбата от далечно разстояние се оказа оръжието на гостите в този момент, а открадната топка от ръцете на Николай Николов и кош на Джитър даде преднина от 7 точки за Рилски спортист – 56:63.

 

Гостите влязаха в последната четвърт с комфортен аванс. Възпитаниците на Дарин Великов започнаха да разчитат повече на индивдуални действия и се превърнаха в лесна плячка за защитата на Рилски спортист. Гостите постепенно увеличаваха преднината си, докато варненци не намираха път към коша на противника. Така 5 минути преди финалната сирена двубоя двубоят бе решен, след като тимът от Самоков имаше вече аванс от 19 точки.  Стрелбите на Черно море Тича, така и не поразяваха мрежичката на Рилски и пропадането продължи до финалната сирена – 67:91.

 

Александър Гълъбов

Коментари

Новини Варна