IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
15:04 | 18 март 2018
Обновен: 07:08 | 25 април 2024

Каранга донесе победа на ЦСКА в мокрото дерби с Левски

Армейците излизат начело в класирането преди шампионите да изиграят срещата си с Етър

По материала работи: Борис Проданов
Каранга донесе победа на ЦСКА в мокрото дерби с Левски

С единственият си точен удар за 90 минути ЦСКА надви "Левски" в голямото дерби и взе ценна победа с 1:0. Голямата звезда на червените Фернандо Каранга отбеляза важния гол в 84-ата минута и изравни отбора си с шампиона "Лудогорец" с по 63 точки. Отборът излиза начело в класирането преди шампионите да изиграят срещата си с "Етър" от 26-ия кръг.

 

Бразилецът вкара втория си гол срещу "Левски", след като се разписа и при една от двете победи с 3:0 през миналия сезон.

 

Каранга се превърна в големия герой за ЦСКА, след като наказа грешка на синята защита при едно статично положение. Нападателят едва закачи топката, но успя да я отклони в мрежата на Божидар Митрев. №9 на ЦСКА отбеляза 23-ия си гол от началото на сезона.

 

За разлика от предишните мачове между червени и сини, в които имаше много голове и красив футбол, този път битката по терена взе връх. Непрестанният дъжд направи терена много тежък, а освен това и опасните положения пред двамата вратари липсваха.

 

Началото на мача беше белязано с усилване на дъжда, който валеше над София. Това направи терена още по-тежък, особено в частта около страничните линии край сектор А на "Васил Левски". Там топката не можеше да се движи по тревата и навлизането ѝ в локвите създаваше условия за контраатаки.

 

В началните десетина минути "Левски" беше малко по-активен като успя да се ориентира по-добре на тежкия терен. Сините опитваха главно чрез дълги подавания или центрирания, а при едно от тях вратарят на ЦСКА Черниаускас не се намеси по най-добрия начин.

 

Най-добрият шанс се откри пред Габриел Обертан, който стреля от воле, но топката мина встрани от целта.

 

След първоначалния натиск на "Левски" ЦСКА започна да задържа по-често топката и успокои играта. Червените на свой ред изнесоха играта в по-предни позиции, но все нещо не им достигаше, като по-често грешаха в последния пас.

 

В 24-ата минута и вратарят на "Левски" Божидар Митрев трябваше да се намесва. Защитникът Яблонски върна топката прекалено слабо и тя спря в една локва, но Митрев излезе предвидливо и я изчисти.

 

До края на първото полувреме зачести по-грубата игра, като основно с нарушения сините в лицето главно на Хали Тиам и Холмай Ейолфсон спираха Фернандо Каранга. Именно централният нападател на ЦСКА създаде по-интересните моменти през първата част и два пъти стреля с глава.

Яблонски в битка с Рафаел Енрике.

 

Едва в 44-ата минута "Левски" нанесе точен удар, който беше и първият в двубоя. Станислав Костов стреля от малък ъгъл, но Черниаускас внимаваше и изби.

 

На почивката Делио Роси извади Костов заради травма и пусна на негово място Серджиу Буш. Дори и влизането на румънеца обаче не успя да освежи играта на сините.

 

На терена нямаше кой знае колко качествени изпълнения, независимо че спря да вали. Двата тима заложиха на здрава битка и в рамките на 12 минути съдията Никола Попов трябваше да показва пет жълти картона.

 

Точни удари отново нямаше, като и двамата вратари Митрев и Черниаускас трябваше да се намесват само при центрирания от статични положения.

Сериозните сблъсъци на

 

В заключителния четвърт час Роси потърси още промяна и включи Ривалдиньо на терена. ЦСКА обаче беше отборът, който първи нанесе удар.

 

Шест минути преди края на мача обичайният заподозрян Фернандо Каранга се разписа след статично положение. Тиаго центрира от фаул, а редица играчи се разминаха с топката, преди бразилецът да я закачи съвсем леко и да я изпрати в мрежата на Митрев – 1:0.

 

Каранга отбеляза 23-ия си гол в 24 мача от първенството и на практика реализира с първия точен удар на ЦСКА в срещата.

 

дневник.бг

Коментари

Новини Варна