IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Спорт
15:08 | 20 март 2018
Обновен: 10:45 | 7 април 2024

Варненските гимнастици с 29 отличия от Държавното първенство

Състезателите на ГСК „Интерком груп – Черноморски юнак“ триумфираха в отборните надпревари

По материала работи: Деян Михайлов
Варненските гимнастици с 29 отличия от Държавното първенство

Изключително силно се представиха гимнастиците на ГСК „Интерком груп – Черноморски юнак“ на завършилото през уикенда Държавно лично първенство по спортна гимнастика, което се проведе в Пловдив. Варненци завоюваха общо 29 медала – 6 златни, 11 сребърни и 13 бронзови. 

 

„Невероятно представяне на нашите състезатели – сподели главният треньор на клуба Тодор Тодоров. – Спечелихме 5 от общо 6-те отборни надпревари. Само при мъжете останахме на четвърто място, тъй като участвахме с изключително млад състав. Всичките ни гимнастици, без двама, са ученици в Спортното училище „Г. Бековски“.”


Най-добро представяне на шампионата направи Радослав Рачев при юноши старша възраст. Той завърши втори в многобоя, като бе с първи резултат на висилка и втори на халки. „Нямах голям късмет, защото целта ми бе първо място в многобоя – сподели Рачев. – Имах нещастието в първия ден на надпреварата да се контузя на прескок. Така във втория ден не успях да  бъда конкурентен  100% и останах на второто място с много малка разлика от победителя.“


Радослав се очаква да представя страната ни на силен международен турнир в Берлин, а също така да бъде и сред участниците на младежката олимпиада, която ще се проведе в края на годината в Аржентина. 


Силно се представи и Живко Стоянов при юноши младша възраст, който също се нареди на второ място в многобоя, но бе в призовата тройка на всички уреди. Треньор на момчетата е Сергей Стоянов.


В женското направление варненки бяха безапелационни. Момичетата на Росица Найденова взеха отборните титли и в трите направления – жени, кадетки и девойки старша възраст.


При жените най-силно се представи Ирина Георгиева, която взе 4-то място в многобоя, но с второ място на греда и трето на прескок. Веднага след нея в класирането бе Радостина Тодорова, която имаше призови класирания на греда и земя. При кадетките Мирослава Димитрова завърши трета в многобоя.


На кратка церемония всички състезатели, спечелили отличия, бяха наградени от треньорското ръководство с грамоти. Специален гост бе директорката на варненското Спортно училище Евелина Янчева.

 

АЛЕКСАНДЪР ГЪЛЪБОВ

Коментари

Новини Варна