IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
12:12 | 19 април 2018
Обновен: 21:32 | 24 март 2024

Световният шампион Али Юзеир е спортист номер едно на Варна за март

Отбор на месеца стана хандбалният Локомотив, който спечели Купата на България

По материала работи: Слав Велев
Световният шампион Али Юзеир е спортист номер едно на Варна за март

Световният шампион по муай тай Али Юзеир е спортист номер едно на Варна за март.

 

Негов личен треньор е Галин Димов. Али Юзеир спечели световната титла в Тайланд няколко месеца след като навърши 19 години, при дебюта си на подобен форум. В края на април, на 28-ми в Двореца на културата и спорта във Варна Али ще излезе в първия си двубой на профиринга в международен турнир с участието на бойци от България и Румъния. Ще бъдат изиграни 8 двубоя по правилника на К1. Бойците ще се срещнат в три рунда от по три минути, а ако се наложи ще има и допълнителен четвърти рунд, който е много атрактивен за публиката, разкриха организаторите. Съперникът на Али Юзеир ще е доста по-опитен от него, на 28 години, но младият боец заяви, че това не го притеснява, тъй като се чувства подготвен.
 

Треньорът на Али Галин Димов подчерта, че победата на състезателят в анкетата Спортист на месеца е несъмнена и изрази надежда, че до края на годината ще натрупат още призове, за да кандидатстват за спортист на годината. „Той е най-стриктният и изпълнителен състезател, който съм имал до момента и работата с него ме мотивира допълнително . Имаме още какво да покажем заедно“, закани се Галин Димов.

 

За отбор на месеца очаквано бе обявен хандбалният Локомотив, който за пореден път доказа, че на този етап няма конкуренция в България и спечели Купата на страната. Треньорът на варненските железничари Никола Карастоянов изрази надежда, че клубът ще намери нужните средства, за да се включи в евротурнирите. Участието трябва да бъде потвърдено до края на юни, а включването дори в един кръг ще струва около 30 000 лв., тъй като отборите са на високо ниво и изискванията са сериозни. „Миналата година не успяхме да играем на международната сцена и това повлия негативно на мотивацията на отбора. Както знаете от повече от две години нямаме загуба у нас. Надяваме се на възможност за участие в евротурнирите, където да премерим сили с по-добри отбори, което да подобри и нашето ниво. Причината за успехите ни е добрата подготовка. Отборът е сработен и състезателите се изградиха като най-добрите у нас. На този етап няма български отбор, който да ни затрудни по такъв начин, че да се притесняваме от него. Надявам се това да се промени, искам другите  отбори да се развиват, за да можем да правим по сериозни мачове. Ако намерим средства, за да участваме в евротурнирите, ще направим преди това поне 5-6 контроли с чуждестранни тимове“ – допълни Никола Карастоянов.

 

В края на тази седмица хандбалният Локомотив започва участие в плейофната фаза на родния шампионат. Основният проблем пред тима е къде ще играе домакинските си двубои, тъй като от 10 май започва ремонт в зала Владислав. По всяка вероятност железничарите ще приемат съперниците си в залата на Първа езикова гимназия, тъй като наемът в ДКС е доста висок.
 

Победител в онлайн анкетата за март стана състезателката по ушу Ани Станева. Тя е завоювала златни медали в шест дисциплини от международен турнир с ранг на световно първенство в Хонгконг, в който всяка година се включват около 8 000 участници. „Явявам се на този форум за шеста поредна година, като винаги се връщам с по няколко златни медала. В ушу има над 1000 стила и всяка година гледам да добавям по нещо ново, за да мога да взема някакво отличие в повече стилове“ подчерта Ани. Младата състезателка е дъщеря на Станчо Станев, който е гранд майстор по ушу, отдаден на този спорт вече повече от 50 години.
 

За номер едно на спортно училище "Георги Бенковски" през март бе обявена състезателката по художествена гимнастика на "ЧАР -ДКС" Анна Келман, с треньор Дарина Кирякова. Двете не успяха да получат своите награди, тъй като са на лагерсбор с националния отбор. Анна е отличена заради двата си сребърни медала от силния международен турнир в латвийския град Рига и петте златни и медала от турнира "Руми и Албена".

 

Полина Петрова

Коментари

onorecoteano ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin Online vat.ipyg.chernomore.bg.lft.gg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
utuaxisa ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin Online Without Prescription gjp.yurz.chernomore.bg.tpc.me http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна