IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:21 | 20 април 2018
Обновен: 00:52 | 28 февруари 2024

Гришо отново мина през Гофен и е на 1/2-финал в Монте Карло

Българинът спечели мача с 6:4, 7:6(5)

По материала работи: Пламен Янков
Гришо отново мина през Гофен и е на 1/2-финал в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 4,87 милиона евро, съобщава gol.bg.

 

Поставеният под номер 4 Димитров се наложи над партньора си на двойки и шести в схемата Давид Гофен (Белгия) с 6:4, 7:6(5) за 1:46 час.


 
Българинът преодоля пасив от 1:5 във втория сет, за да стигне до успеха. В първия сет Димитров взе подаването на Гофен за 4:2, след което спечели следващия сервис гейм. Белгиецът върна пробива за 4:5, но в десетия гейм най-добрият български тенисист отново спечели подаването на съперника си и поведе в резултата.


 
Вторият сет започна отлично за Гофен, който поведе с 4:0 и с 5:1, но Димитров показа качествата си и след пет поредни гейма направи обрат - 6:5. Белгиецът успя да прекъсне серията му за 6:6, но в тайбрека българинът нямаше проблеми и спечели със 7:5 точки, а с това и мача. 


 
Хасковлията вече води със 7:1 победи в преките си мачове срещу белгиеца. Димитров си осигури 230830 евро и 360 точки за световната ранглиста, в която заема петото място в момента.


 
За място на финала той ще се изправи срещу победителя от двубоя между номер 1 в схемата и десеткратен шампион Рафаел Надал (Испания) и Доминик Тийм (Австрия).


 
По-късно днес Димитров и Гофен ще играят на четвъртфиналите на двойки срещу поставените под номер 3 Оливер Марах (Австрия) и Мате Павич (Хърватия).

Коментари

Новини Варна