IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
07:24 | 21 април 2018
Обновен: 00:35 | 22 март 2024

Черно море победи Славия във Варна

Илиан Илиев: Резервите на тима са в атака

По материала работи: Борис Проданов
Черно море победи Славия във Варна

 Черно море победи тима на Славия с 2:0 на стадион “Тича” в среща от група “А” на втората шестица в Първа професионална лига. Головете в мача реализираха Марек Кузма в 38-ата минута и Георги Божилов в 58-ата, съобщи пресслужбата на тима.

 

Славия започна мача по-активно и още в 12-ата минута Момчил Цветанов можеше да се възползва от груба грешка в защитата на варненци, но Младият страж Иван Дюлгеров излезе и предотврати опасността.

 

В следващите минути футболистите на Илиан Илиев изнесоха играта в предни позиции. В 29-ата минута Атанас Захиров отправи плътен удар от движение от близо 30 метра към вратата на “белите”, но топката премина застрашително на сантиметри от страничния стълб на Емануеле Джерия.

 

В 38-ата минута Черно море поведе в резултата. Марек Кузма засече с глава добро центриране на Георги Божилов след късо изпълнение на ъглов удар.

 

“Моряците” започнаха силно втората част и още в 52-ата минута реализираха втори гол. Георги Божилов от близо 25 метра стреля силно с левия крак и прониза стража на гостите за 2:0. В 60-ата минута вратарят на “белите” Емануеле Джерия получи тежка травма и бе изнесен на носилка. На неговото място влезе 17-годишния Лука Наков.

 

В 78-ата минута Мехди Фенуш финтира двама бранители на Славия и стреля, но топката премина над напречната греда.

 

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Емил Янчев, Мехди Фенуш, Георги Божилов (70-Мартин Минчев), Атанас Зехиров, Георги Илиев (56-Фабио Мартинеш), Илиас Хасани, Даниел Димов, Марек Кузма, Юго Кононго, Дани Кики (90-Мирослав Енчев).

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не пропусна да отбележи слабото начало на мача за неговия тим при успеха.

 

„Не влязохме добре в мача. Добре, че успяхме да запазим резултата. Бяхме неориентирани и плахи, което предвид последните резултати, не биваше да е така. Няма опасност да сме на 3-о или 4-о място. Хубавото е, че успяхме да излезем от ситуацията и да отбележим гол. Това, че записахме три сухи мрежи за една седмица е добре за целия отбор”, коментира Илиев.

 

„Надявам се занапред да играем и повече за публиката, така да се каже. Имаше натрупана умора в момчетата. Имаме доста резерви. В последните 20 минути пак чакахме мача да свърши, както срещу Витоша. Имаше пространство за това да потърсим трети гол. Футболистите като че ли не рискуваха победата.”„Събрахме линиите в дефанзивен план. Вече ги няма тези ситуации, в които ни вкарват леки голове. Резервите ни са в атакуващ план. Не ни липсва креативност, но ако играем малко по-опростено, нещата ще се получат. Когато играем по-семпло, се представяме по-добре. Имаме какво да работим, но подобрихме представянето си. С тези хора резервите ни са в офанзивен план.”

 

„Стараем се да използваме бързината на играчите си. Понякога се получава, че след първото и второто докосване вместо да пратим топката напред, идваше трето, заради което нападателите увисваха. Все пак няма от какво да сме недоволни от момчетата. Успяхме и сега в пряк двубой да вземем преимущество. С победата над Пирин в Благоевград съумяхме да свалим напрежението в днешния мач.”„За нас беше важно да се постигнат резултати, за да не се стига до аномалии като баражи за оставане. Сега гледаме напред, нямаме фикс идея, не си поставяме планове. Няма да мислим да правим чудеса. Трябва малко по-бързо да играем, когато вече имаме повече самочувствие и зад гърба ни има победи.”

 

„На вас ви се струва, че много бързо сме извървели този път, но това е, защото гледате отстрани. Имаше доста тежки периоди, с напрежение, че на всяка цена трябва да се побеждава. Радвам се, че в цялата неприятна ситуация, в която се бяхме поставили с резултатите от първите пролетни мачове, успяхме да видим хората, които в тази нервна обстановка ни извадиха. Видяхме кои хора са характери и чрез тях излязохме сами от тежкта ситуация. Невинаги сме били доволни от всичко, но важното е, че всеки излизаше да се труди преди всичко за отбора”, завърши Илиев.

Коментари

Новини Варна