IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
11:14 | 23 април 2018
Обновен: 07:54 | 25 април 2024

Допингът и корупцията в спорта обсъждат европейски експерти във Варна

Морската столица е домакин на първата среща на експертната група Почтеност към ЕК

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Допингът и корупцията в спорта, както и практиката с уредените мачове обсъждат европейски експерти във Варна. Морската столица е домакин на първата среща на експертната група "Почтеност" към ЕК. Форумът е днес и утре. В експертната група се включват представители на правителствата на всички държави членки, както и представители на международни институции, работещи в сферата. Събитието се организира от Европейската комисия. 


"Горд съм, че родният ми град е домакин на форум от подобен ранг по време на българското председателство на съвета на Европа. Допингът и уреждането на мачове са сред най-сериозните проблеми в спорта в момента. Във фокуса обикновено е футболът, но често засегнат е и тенисът", коментира министърът на спорта Красен Кралев, който е домакин на експертната среща. 

 

За миналата година е докладвано за съмнения по отношение на 160 тенис срещи в Европа, 45 са сигналите за уговорени мачове, като един е за България. Министър Кралев не уточни коя е българската среща, за която има съмнение. „Надявам се след тази среща на високо равнище да се разработят техники за по-добро сътрудничество между различните институции в процеса. Очаквам добри резултати, пристигнаха по-голям брой участници от предвиденото. Интересът към конференцията е много голям“, допълни министърът.

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна