IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
11:02 | 25 април 2018
Обновен: 05:34 | 26 март 2024

Фен на "Ливърпул" в критично състояние след бой с колани

Двама привърженици на "Рома" са обвинени в опит за убийство

По материала работи: Слав Велев
Фен на "Ливърпул" в критично състояние след бой с колани

 

Безредици помрачиха спектакъла в Ливърпул снощи. Привърженик на домакините е в критично състояние, след като бе нападнат с колани преди двубоя с Рома.

 

Инцидентът се е случил около 19:35 ч. местно време  близост до стадиона. Смята се, че група фенове на "Рома" е причакала запалянковци на "Ливърпул". Полицията в Мърсисайд е задържала двама души на 25 и 26 години, които са заподозрени като евентуални извършители. Те са обвинени в опит за убийство.

 

"Според очевидци жертвата е била ударена с колан, след което е паднала на земята. За момента знаем, че състоянието му е критично, но не можем да кажем нищо повече", съобщи началникът на полицията Пол Спейт.

 

Преди началото на мача имаше сблъсъци около стадион "Анфийлд", след като група от 80 италианци се озова много близо до мястото, където традиционно се събират фенове на "Ливърпул". Кадри на BBC показаха как един мъж лежи безжинено на земята, вероятно след като е бил ударен. Според очевидци един от феновете на "Рома" дори е носил чук.

 

Общо броят на задържаните фенове на "Рома" е седем, като те са на възраст между 20 и 43 години. В някои са открити оръжия.

 

btvnovinite.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна