IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
20:40 | 25 април 2018
Обновен: 07:59 | 25 април 2024

Левски на финал за Купата след зрелищен реванш с ЦСКА-София

Футболистите на Делио Роси надделяха, макар че останаха с човек по-малко още в 29-ата минута

По материала работи: Пламен Янков
Левски на финал за Купата след зрелищен реванш с ЦСКА-София

Левски се класира за финала за Купата на България, след като завърши 2:2 с ЦСКА в реванша и с общ резултат 4:2 стигна до последното стъпало в турнира, съобщи gol.bg.

 

В поредния епизод от дербито футболистите на треньора Делио Роси надделяха, макар че останаха с човек по-малко още в 29-ата минута, след като Хали Тиам бе изгонен за грубо нарушение срещу Фернандо Каранга.

 

Жорди Гомес и Сержиу Буш бяха точни за "сините", а Хеан Бланко и Роланд Алберг се разписаха за символичните гости в този мач. Така Левски ще се изправи срещу Славия на 9 май.

 

Още във 2-ата минута символичните домакини можеха да открият резултата. Иван Горанов отправи остро центриране отляво. Стойчо Атанасов отклони топката, тя се удари в гредата и излезе в корнер.

 

В 6-ата минута Левски поведе в резултата. Жорди Гомес се оказа на правилното място в правилното време и избита топка стигна до него. Испанецът отправи страхотен изстрел от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Витаутас Черниаускас.

 

В 16-ата минута Фернандо Каранга получи топката в опасна близост до вратата на Левски. Ударът на бразилеца обаче се оказа прекалено прекалено слаб и Божидар Митрев улови с лекота.

 

В 19-ата минута Серджиу Буш се пребори за висока топка пред дъгата на пеналтерията и подаде към Паулиньо, побърза да шутира от около 12-13 метра. Топката обаче мина много над целта.

 

В 29-ата минута "сините" останаха с човек по-малко. Хали Тиам влезе безразсъдно в краката на Фернандо Каранга и напусна преждевременно мача. Минути по-късно последствията от нарушението се оказаха сериозни и бразилският нападател бе заменен принудително.

 

В последните минути на първото полувреме "червените" се възползваха от численото си превъзходство и натикаха футболистите на Левски в собствената им половина, но до попадение така и не се стигна.

 

През втората част символичните гости продължиха да търсят гола. Въпреки сериозния натиск на "червените" Габриел Обертан се възползва от грешка на Жеферсон и се оказа очи в очи с Черниаускас. Французинът обаче не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

 

В 57-ата минута логичното се случи. Хеан Бланко се възползва от неубедителна намеса на Божидар Митрев и прати топката във вратата, връщайки надеждите на ЦСКА.

 

В 61-ата минута Рафаел Енрике прати топката във вратата, но голът му бе отменен, тъй като футболистът е бил в положение на засада. Повторенията обаче показаха, че положението е доста спорно.

 

В 64-ата минута Сержиу Буш даде отново аванс на Левски. Румънецът бе изведен по пекрасен начин от Паулиньо и без да се поколебае прати топката във вратата - 2:1.

 

Последваха минути, в които двата отбора намалиха темпото, нарушенията се увеличиха, а треньорите направиха своите смени.

 

В 82-ата минута футболистите на ЦСКА не се отказаха от търсенето на попадения. Капитанът на "сините" Божидар Митрев отново сбърка фатално при едно центриране и поднесе топката на тепсия за Роланд Алберг, който на празна врата направи 2:2.

 

Левски - ЦСКА 2:1

 

Голмайстори: Жорди Гомес (6), Хеан Бланко (57), Сержиу Буш (64), Роланд Алберг (82)

 

Левски: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Хали Тиам, Габриел  Обертан, Жорди Гомес, Филипе Нашименто (Васил Панайотов 66'), Паулиньо (Жерсон Кабрал 77'), Сержиу Буш (Антонио Вутов 73')


Треньор: Делио Роси

 

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Станислав Манолев (Роланд Алберг 67'), Александър Барт, Николай Бодуров, Жеферсон, Рубен Пинто (Едвин Джеси 46'), Раул Лое, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга (Хеан Бланко 33')


Треньор: Стамен Белчев

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Паулиньо, Митрев (Левски); Барт, Пинто, Жеферсон (ЦСКА)
Червен картон: Хали Тиам (Левски)

Коментари

Новини Варна