IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:22 | 25 април 2018
Обновен: 07:58 | 25 април 2024

Николай Кънчев: „Черно море“ е по-класният тим и трябва да го покажем на финала

Юношите старша възраст излизат утре в последния сблъсък за купата на БФС, срещу Септември (София)

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Черно море е по-класният тим и трябва да го покажем на финала в турнира за купата на БФС. Това заяви треньорът на юношите старша възраст на „моряците“ Николай Кънчев преди отпътуването на отбора за Велико Търново, където утре на стадион „Ивайло“ зелено-белите ще се изпратят срещу тима на „Септември“ София. „Не се притеснявам от това, че съперникът ни надигра в мачовете за първенството. Сблъсъкът за купата е със съвсем различен заряд и смятам, че ще се справим. Носителят на трофея ще играе в шампионската лига. Надявам се оттук нататък поне един отбор от школата на Черно море да се класира на финал за Купата, това ще е много голяма стъпка“, допълни Николай Кънчев. Заедно с отбора за Велико Търново отпътува и директорът на детско-юношеската школа Емануел Луканов, както и бившият наставник на юношите старша възраст, който в момента тренира набор 2002 г. – Тодор Каменов. Тази година възпитаниците на Каменов достигнаха до полуфинал за Купата на БФС, където отстъпиха на тима на Ботев. След пристигането си във Велико Търново „моряците“ ще направят и последна тренировка в Горна Оряховица преди финала. Заниманието има за цел да тонизира играчите след пътуването.

 

Финалният сблъсък започва в 16 часа утре. Главен съдия на двубоя е Радослав Гидженов, с помощници Николай Чакъров и Георги Стамболджиев. „Готови сме за мача. Момчетата нямат търпение за този финал, подготвят се и го чакат от доста време. Нямам никакви притеснения преди този сблъсък, макар и да имаме наказани и контузени състезатели, смятам, че всички останали са готови и чакат своя шанс да излязат като титуляри. Всички са наясно с важността на двубоя, трябва просто да играят спокойно и да дадат всичко от себе си. Ако покажат това, на което са способни, няма кой да ни спре“, завърши Николай Кънчев.
 

Спокоен преди утрешния сблъсък е и капитанът на тима Йордан Радев. „Подготвени сме добре и се надявам да победим. Моята роля като капитан е да нахъсвам съотборниците си и да им помагам ако не успеят да се справят, но не мисля, че това ще се наложи по време на финала. Казали сме си предварително, че трябва да сме спокойни. Готови сме за мача“, обобщи той.

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна