IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
12:45 | 25 април 2018
Обновен: 12:32 | 22 март 2024

ОУ „Иван Вазов“ победител във финалния кръг на „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас

80 деца мериха сили в спортния празник

По материала работи: Пламен Янков
ОУ „Иван Вазов“ победител във финалния кръг на „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас

Седем училища от град Варна или около 80 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за ученици от І клас, който беше финален за учебната година. Състезанието се проведе на 24 април /вторник/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

 

 

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

 

 

На първо място и шампиони в третия кръг за 1-ви клас се оказаха отново децата на ОУ „Иван Вазов“.

 

 

На второ място и сребърните медали останаха за СУ „Димчо Дебелянов“. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „Васил Априлов“.

 

 

Комплексното класиране за учебната 2017/2018 г. се подреди по следния начин:

1.            ОУ „Иван Вазов“

2.            СУ „Димчо Дебелянов“

3.            ОУ „Ангел Кънчев“

 

 

Всички деца участници получиха специален подарък - ключодържател с лого на „Варна – Кандидат за европейски град на спорта“, грамота за участие, купи и медали, а комплексния победител спечели и безжични тон колонки, осигурени от Дирекция „Спорт“, при Община Варна и връчени от Данчо Илиев- експерт в дирекцията.

 

 

След края на състезателната част, беше изтеглена томбола с много награди, а велосипеда отиде при Ралица на 7 години от ОУ „Христо Ботев“, квартал Аспарухово.

 

 

Проявите от „Ученическа купа Варна“ за най-малките продължават в четвъртък, когато от 10.00 часа в СК „Локомотив“ ще се проведе последния кръг от състезанията по лека атлетика за възрастова група 1-2 клас.

 

Коментари

Новини Варна