IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
18:07 | 26 април 2018
Обновен: 08:00 | 25 април 2024

„Черно море“ не намери път към нов трофей

За втора поредна година старшата възраст на „моряците“ отстъпи на финала в турнира за Купата на БФС

По материала работи: Деян Михайлов
„Черно море“ не намери път към нов трофей

„Черно море“ загуби финалният двубой от турнира за Купата на БФС при 18  годишните. Възпитаниците на Николай Кънчев допуснаха две грешки в началото на второто полувреме и бяха надиграни с 1:2 от „Септември“. С успеха си столичният тим ще участват в Младежката Шампионска лига от есента. 
 
Финалният двубой бе изгледан от старши треньорът на „Черно море“ Илиан Илиев, наставникът на „Етър“ Красимир Балъков, шефът на местния зонален съвет Бончо Генчев, националният селекционер в тази възраст Ангел Стойков.
 
Мачът  започна изключително неприятно за „Черно море“. Треньорът на „моряците“ Николай Кънчев трябваше да прави промяна след разгрявката, когато Александър Стефанов се контузи и като титуляр започна Велислав Василев.
 
Мачът е абсолютно равностоен, а темпото не е особено високо, влияние за което оказва и горещото време във Велико Търново. В 17-ата минута се стигна до първата 100-процентова възможност пред една от двете врати. „Септември“ разигра добре и Христо Киров получи топката на чиста позиция, но стреля в аут. Три минути по-късно и “моряците” имаха шанс да открият. Василев проби отдясно и изскочи сам срещу вратаря Иван Василев, не успя да го преодолее. До почивката битката се водеше основно в центъра на терена и опасни ситуации липсваха, тъй като защитниците на двата тима се справяха с нападателите.
 
„Септември“ нанесе тежък удар в началото но второто полувреме. В 50-ата минута Владимир Николов, който наскоро дебютира в Първа лига, вкара страхотен гол от пряк свободен удар. Малко след това Николов получи извеждащ пас и се възползва от грешка в защитата на „Черно море“ удвои резултата.
 
Последва опасен удар с глава на Слави Косов, но Иван Дичевски не позволи трето попадение. В ответната атака Георги Топалов като по чудо изтърва да намали.
 
Играчите на „Черно море“ успяха да се върнат в мача. Данаил Стоянов намали след светкавична акция и отлична асистенция на Денислав Ангелов. В последните минути играчите на „Септември“ гледаха само да бавят играта във всяка една ситуация.  „Черно море“ владееше инициативата, варненци направиха няколко пропуска и не успяха за втори път да преодолеят вратаря Василев. 
 
Това бе втори пореден загубен финал от „Черно море“. Преди година „моряците“ бяха надиграни от „Лудогорец“ с 1:3. 
 
 
Черно море“ (18) – „Септември“ (18) 1:2
 
„Черно море“ (18): Дичевски, Радев, Вълчев, Топалов, Вуцов, Попов, Георгиев, Димов, Василев, Дичев, Минчев;
 
„Септември“: Василев, Тодоров, Димитров, Арсов, Косов, Белнейски, Хамдиев, Гюров, Николов, Киров, Стоянов;

Коментари

Новини Варна