IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
19:33 | 26 април 2018
Обновен: 08:58 | 17 април 2024

ФА продава "Уембли"

Предполага се че цената е около 800 милиона паунда

По материала работи: Деян Михайлов
ФА продава "Уембли"

Футболната асоциация на Англия потвърди, че е получила оферта за "Уембли" и в момента бордът на директорите обсъжда дали да приеме предложението и да продаде националния стадион. Кандидат-купувачът, който според медиите на Острова е предложил сделка на стойност 800 милиона паунда, е собственикът на Фулъм и Джаксънвил Ягуарс - американският милиардер от пакистански произход Шахид Кан. 

Разбира се, ако се стигне до продажба, тя ще стане при определени условия, най-важното от които е, че "Уембли" ще продължи да бъде дом на английския футбол. Много е вероятно обаче националният отбор на страната да започне да играе домакинските си мачове и на други стадиони в Англия. 

Американските инвеститори пък искат да видят доста мачове от Националната футболна лига (NFL) в Лондон. Лигата вече има споразумение и с Тотнъм, според което новият стадион на "шпорите" трябва да приема минимум два мача от NFL на сезон за срок от десет години. При придобиване и на "Уембли" част от програмата на лигата буквално ще се премести в английската столица. Медиите на Острова дори предполагат, че ако офертата бъде приета, това ще отвори вратите за създаването на първия отбор, член на NFL, извън САЩ.

През януари ФА обяви, че все още дължи 142 милиона паунда за новия "Уембли", като изплащането на тази сума трябва да приключи до 2024 година. Иначе обновеният национален стадион бе открит през 2007 година, като неговото изграждане струваше 757 милиона паунда.

Sportal.bg

Коментари

Новини Варна