IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
17:30 | 23 май 2018
Обновен: 17:43 | 17 април 2024

Български национал претърпя операция

Последните 5-6 месеца играех с болка. Сега е лято и реших да се възползвам от възможността да реша дискомфорта с хернията, каза Страхил Попов

По материала работи: Пламен Янков
Български национал претърпя операция

Българският футболен национал Страхил Попов се подложи на операция за отстраняване на спортна херния в МБАЛ Вита, съобщиха от лечебното заведение. Интервенцията извърши д-р Росен Тушев, а минути след излизане от упойката 27-годишният десен защитник на турския Касъмпаша каза, че се чувства добре, съобщава sportal.bg.


"Последните 5-6 месеца играех с болка. Сега е лято и реших да се възползвам от възможността да реша дискомфорта с хернията. Препоръчаха ми турски специалисти, но съм българин и вярвам в българските лекари. Спрях се на д-р Росен Тушев след препоръка от бившия лекар на националния ни отбор - д-р Михайл Илиев, консултирах се с него и реших той да извърши операцията. Според д-р Тушев след 2-3 седмици мога отново да играя. В Турция първенството започва на 10 август, а нашите тренировки - на 27 юни, и ще имам необходимото време да се възстановя напълно", каза Попов.


"Данните показват, че успеваемостта на лапароскопската операция при спортна херния е над 74 процента. Самата операция трае около 40 минути, като се поставят двустранно платна. Методът води до по-бързо, безболезнено и лесно възстановяване на пациентите при минимална болка и травмиране и отличен козметичен резултат. Очаквам Страхил да е в топ форма още на старта на тренировките", обясни д-р Тушев, който е специалист хирург и Началник на Отделението по хирургия в МБАЛ Вита.

Коментари

Новини Варна