IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
14:51 | 23 май 2018
Обновен: 03:32 | 7 април 2024

„Черно море – Бриз“ стана отбор на месеца във Варна

Гимнастичката Симона Дянкова бе обявена за номер едно сред спортистите през април

По материала работи: Слав Велев
„Черно море – Бриз“ стана отбор на месеца във Варна

Ветроходният „Черно море – Бриз“ бе обявен за отбор номер едно във Варна през месец април.

 

Състезатели на този клуб спечелиха общо 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала от регата „Бриз“, 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от международна регата „Несебър“. Представителите на "Черно море - Бриз" Александър и Калина бяха категорични, че отличието е признание за достойните резултати на ветроходния клуб. 

 

За спортист на месеца бе определена Симона Дянкова, която е капитан на ансамбъла по художествена гимнастика на България. Симона е състезател на варненския клуб „Чар – ДКС“. През изминалия месец, заедно с ансамбъла на България тя спечели 5 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медали от световните купи в Москва, София и Баку.

 

Отличието получи майката на гимнастичката, която разкри, че състезанията са били инфарктни за ансамбъла ни, поради проблеми с контузии. "Напрежението е много голямо, сега предстои европейско първенство. То ще е в началото на юни в  испанския град Гуадалахара. Ансамбълът ни вече беше там на турнир, от който също спечели медали. Следващото сериозно изпитание е световното първенство в София", каза още майката на Симона Дянкова. 

 

 

14-годишният състезател по спортна гимнастика Божидар Златанов, който спечели 5 медала за България от международен турнир в Германия бе обявен за номер едно на спортно училище „Георги Бенковски“.

На турнира в Германия Божидар записа най-доброто си представяне до момента, категоричен бе неговият личен треньор Сергей Стоянов. Това не е първият ни успех, той още 8-годишен стана републикански шампион с медали на почти всички уреди, допълни треньорът. За Божидар Златанов предстои участие в купа България - на 31 май и 1 юни, след това републиканско първенство - в началото на юли. Усилията на екипа са съсредоточени към извоюването на място в националния отбор за ЕП в началото на август. "Далеч сме от мисълта да попаднем във финала, или да извоюваме медал, тъй като там състезанието е за младежи до 18 години, но ние и за турнира в Германия тръгнахме без големи очаквания, а видяхте какво се получи", каза още Сергей Стоянов. "Доволен съм от изявите си до момента, надявам се да намеря място в основния състав на националния отбор за европейското първенство и да се представя добре там", заяви Божидар Златанов, който е състезател на ГСК "Интерком груп - Черноморски юнак". 

 

Победител в он-лайн анкетата за април стана плувкинята от „Астери“ Лора Великова.

Лора спечели 4 златни медала от международния турнир в Норвегия „Талент къп“ и постави национален рекорд. Тя е с приз за най-добра състезателка при родените 2007 г от същия турнир. "Лора има уникални за възрастта си постижения до момента. Сигурна съм, че името й тепърва ще предизвиква внимание. Тя притежава качества на сериозен спортист - не пропуска тренировка, изключително изпълнителна е и аз съм много радостна, че е част от клуба" - каза президентът и главен треньор на "Астери" Гергана Василева. Тя подчерта, че клубът ще има 4-ма представители на ЕП, двама от тях ще плуват в открити води - Благовест Тодоров и Василики Кадоглу, а другите двама - Калоян Братанов и Георги Цурев - в басейн. Състезатели на "Астери" ще участват и на СП в Израел, а до момента двама са с покрити нормативи за младежката олимпиада в Буенос Айрес. "Щастлива съм, че съм част от този отбор, защото тук намерих много приятели и хора, които ми помагат да градя и надграждам спортната си форма. Надявам се да продължавам да печеля и да поставям рекорди", заяви малката шампионка Лора Великова. Тя не скри, че голямата цел пред нея е един ден да участва на Олимпиада. 


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна